Σαν σήμερα έφευγε ο… Κόμης Δράκουλας

(VIDEO) Για τους νεότερους ήταν ο Σάρουμαν στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (2001-2003) και στην τριλογία του Χόμπιτ (2012-2014).
07/06/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσης, έπαιξε τον ρόλο του Κόμητα Ντούκου στα τελευταία δύο φιλμ της πρήκουελ τριλογίας του Πολέμου των Άστρων (2002 και 2005).

Ο Βρετανός, με ιταλική καταγωγή, Κρίστοφερ Λι υποδύθηκε ακόμη, τον Φρανσίσκο Σκαραμάνγκα στην ταινία Τζέιμς Μποντ: Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Όπλο (1974) όμως ο ρόλος που τον σφράγισε ήταν αυτός του Κόμη Δράκουλα στην περίφημη σειρά ταινιών.

Ίσως η μεγάλη επιτυχία, η ταύτιση που προέκυψε να αδίκησε τον ηθοποιό που ως καρατερίστας, σε έργα διαφορετικής υφής έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής

Συνολικά έπαιξε τον Δράκουλα σε 7 ταινίες. Η αρχή έγινε το 1958 με το «Dracula», που στις ελληνικές αίθουσες προβλήθηκε παραμονές του 1959, με τον τίτλο «Δράκουλας, ο βρικόλακας των Καρπαθίων».

Ήταν τέτοια η αποδοχή και ο ντόρος που έγινε γύρω απ’ το όνομά του σε όλο τον πλανήτη και στην πατρίδα μας, ώστε ο πάντα ευρηματικός Βασίλης Τσιτσάνης, πήρε πάσα απ’ το εκτόπισμά του, για να δημιουργήσει σε μοντέρνους ρυθμούς και σατιρικούς τόνους, το τραγούδι του «Ντράκουλα». Το ερμήνευσε ο Τζων Στάκας, ένας ηθοποιός και τραγουδιστής με μικρή παρουσία στη δισκογραφία και στον κινηματογράφο, μαζί με χορωδία…

Το κομμάτι παρά τη μαστοριά και την πλάκα του πέρασε απαρατήρητο…

Μια και σου πήρα το φιλί σου
Εγώ ρυθμίζω τη ζωή σου
Σαν το μαγνήτη σε τραβάω
Τη σκέψη σου θα κυβερνάω
Να μ’ αποφύγεις πια δε μπορείς

O (Σερ) Κρίστοφερ Φρανκ Καραντίνι Λι έφυγε στις 7 Ιουνίου 2015. Είχε γεννηθεί 27 Μαΐου 1922.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates