Λιζέτα Καλημέρη, Χρήστος Κωνσταντίνου & Γιώργος Τζώρτζης μαζί (2010)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ) Μια ιδιαίτερη σύμπραξη από το «Χαμάμ» στα πλατό της ΕΡΤ.

Σαν σήμερα…


Στις 9 Μαΐου γεννήθηκε μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς που εμφανίσθηκε στο προσκήνιο μετά το 1990, η Λιζέτα Καλημέρη.

Μπήκε στη δισκογραφία το 1994 με τα τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή, που αποτέλεσαν το υλικό του δίσκου «Πνοή του ανέμου», ενώ πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group η τελευταία δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Εν φλύα», με τραγούδια σε μουσική του Ορφέα Περίδη και στίχους του Γιώργου Σιδερή, του Τίτου Πατρίκιου, του Μανώλη Ρασούλη, του Ρώμου Φιλύρα και της Δήμητρας Παντελίδα Μελάκη σε ένα τραγούδι, τη μουσική του οποίου υπογράφει ο Γρηγόρης Μελάκης.

Ο δίσκος αυτός έδωσε την αφορμή για να συναντηθούμε με την Λιζέτα Καλημέρη στις 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μια συνεργασία με «γούστο»


Σήμερα κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και πάμε εννέα χρόνια πίσω, στις 3 Φεβρουαρίου 2010, όταν η Λιζέτα Καλημέρη εμφανίσθηκε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά, μαζί με τον Γιώργο Τζώρτζη, που τραγούδησε και έπαιξε μπαγλαμά και τον Χρήστο Κωνσταντίνου, που έπαιξε μπουζούκι και ούτι. Τους συνόδευσαν ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος που έπαιξε κιθάρα, ο Δημήτρης Γκίνης στο ακορντεόν και ο Βαγγέλης Καλημέρης που έπαιξε κρουστά.

Αφορμή για την παρουσία τους στην εκπομπή, στάθηκαν οι παραστάσεις τους στη μουσική σκηνή «Χαμάμ» των Πετραλώνων. Έτσι οι τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα από τις παραστάσεις αυτές, με τραγούδια του Γιώργου Τζώρτζη σε στίχους Τάσου Σαμαρτζή, του Χρίστου Τσιαμούλη και του Ηλία Κατσούλη, του Γιάννη Παπαϊωάννου και του Αλέκου Αγγελόπουλου, του Γιώργου Ζαμπέτα και του Φώντα Φιλέρη καθώς κι ένα παραδοσιακό.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video ήταν του Χρήστου Φασόη.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates