Σαν σήμερα έφυγε ένας από τους Θεούς της κιθάρας

26 χρονών «σκάρτα». 36oς στη λίστα του Rolling Stones με τους 100 καλύτερους όλων των εποχών.
19/03/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αμερικανός Randy Rhoads είχε αυτό το κάτι δικό του, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά το βαρύ μέταλλο με την κλασική κιθάρα, δίχως να «αρνείται» τζαζ και μπλουζ πινελιές.

Το «χαρμάνι» του είχε Leslie West, Ritchie Blackmore, Michael Schenker, Gary Moore μέχρι Charlie Christian και John Williams. Εκεί πατούσε για να βγάλει τον προσωπικό του χαρακτήρα που «μαγνήτιζε» στα live και ευτυχώς αποτυπώθηκε σε ορισμένες δισκάρες.

Και το λέω αυτό γιατί ο Randall William Rhoads γεννημένος στη Santa Monica της California στις 8 Δεκεμβρίου του 1956 βιάστηκε να χαθεί στους ουρανούς της ζήσης στις 19 Μαρτίου του 1982…

Έδωσε το παρών στις πρώτες ανάσες των Quiet Riot και στη συνέχεια συντρόφευσε τον Ozzy Osbourne στην αυτόνομη πορεία του με τα περίφημα άλμπουμ Blizzard of Ozz (1980), Mr Crowley (Live EP -1980), Diary of a Madman (1981) και σε θρυλικές εμφανίσεις του.

Κατά μια τραγική συγκυρία, το ιδιωτικό λεωφορείο με το οποίο η μπάντα του Ozzy ταξίδευε για συναυλία σto Orlando, της Florida σταμάτησε στο Leesburg, για κάποιες επιδιορθώσεις στον κλιματισμό. Στο διπλανό οικόπεδο υπήρχαν μικρά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Ο οδηγός του λεωφορείου και ιδιωτικός πιλότος δεν «κρατήθηκε». Ίσως έφταιγε και η κοκαΐνη που είχε καταναλώσει νωρίτερα…

Πήρε τον Rhoads και τον ενδυματολόγο - μακιγιέρ για ένα πέταγμα… Οι υπόλοιποι του συγκροτήματος λαγοκοιμόντουσαν μέσα στο λεωφορείο. Τα παιχνίδια του πιλότου είχαν σαν αποτέλεσμα να βρει το φτερό στην οροφή του λεωφορείου και να συντριβεί φλεγόμενο σε παρακείμενη κατοικία… Το πτώμα του Rhoads εξακριβώθηκε από οδοντικά αρχεία και ορισμένα κοσμήματα.

Το προηγούμενο βράδυ ο Rhoads είχε πει τις τελευταίες του λέξεις στον Ozzy προσπαθώντας να τον συνεφέρει απ’ τις κραιπάλες του: «Σκοτώνεις τον εαυτό σου, το ξέρεις; Μια από αυτές τις μέρες θα σε βρούμε νεκρό».

Τη θέση του Randy Rhoads στο συγκρότημα πήρε για λίγο ο Bernie Torme…που χάθηκε λίγες μέρες πριν.

O Ozzy είναι ακόμη εδώ.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates