Ζωή Λάσκαρη: Άγνωστες πτυχές από την τολμηρή φωτογράφιση στο Playboy

(VIDEO) Η φωτογράφιση είχε γίνει το 1985 από τον Ντίνο Διαμαντόπουλο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός ήταν ο πολιτικός και πρώην δημοσιογράφος, Γιώργος Λιάνης, στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη», ο οποίος μίλησε για την τολμηρή φωτογράφιση της Ζωής Λάσκαρη για το «Playboy», το 1985.

Για την φωτογράφιση που άφησε εποχή ο Γιώργος Λιάνης είπε αρχικά πως «η Ζωή Λάσκαρη το 1985 μού ζήτησε να της γράψω το κείμενο για την γυμνή φωτογράφιση στο Playboy. Είπα στη Λάσκαρη ότι είναι δύσκολο να γράψω κείμενο για τη φωτογράφιση.

Ο Ντίνος Διαμαντόπουλος έκανε τη φωτογράφιση. Επέμενα να πραγματοποιηθεί στη Δήλο. Έγινε μία φοβερή φωτογράφιση με τη Ζωή Λάσκαρη πάνω στο λιοντάρι. Ήταν συγκλονιστικό το σώμα της Λάσκαρη πάνω στο γλυπτό. Θεώρησα ότι θα είναι η ιδανική αφίσα του ελληνικού οργανισμού τουρισμού για πάντα».

Το 1985 η Ζωή Λάσκαρη ήταν 39 χρόνων, όταν φωτογραφήθηκε γυμνή για το «Playboy» και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πόζαρε με αδαμιαία περιβολή για το γνωστό περιοδικό.

Οι φήμες έλεγαν τότε ότι πήρε 15 εκατομμύρια δραχμές

Το τεύχος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1985, προκαλώντας την οργή βουλευτών επειδή φωτογραφήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς την άδεια των αρχών. Παρόλα αυτά το περιοδικό κυκλοφόρησε κανονικά, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Πάντως, η συγκεκριμένη φωτογράφιση σκανδάλισε όχι μόνο για το γυμνό της υπόθεσης και για τις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και για τη φημολογούμενη αμοιβή της ηθοποιού με το αστρονομικό, για την εποχή, ποσό των 15 εκατ. δραχμών.

«Το θέμα στο κείμενο προκάλεσε σάλο», θυμάται και ο Γιώργος Λιάνης και προσθέτει:

«Ο φίλος μου Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν ήθελε να δει το κείμενο και έφυγε για Παρίσι. Στο κείμενο παρουσίαζα την Λάσκαρη ως αντικείμενο του πόθου στους νταλικέρηδες και στους απλούς ανθρώπους. Έδωσα μία διάσταση σαν να είναι εθνικό σώμα», αποκάλυψε στη συνέχεια.

Και ο Γιώργος Λιάνης συνέχισε, λέγοντας πως: «Η Συνοδινού έφερε το θέμα στη Βουλή και έγινε σάλος. Θυμάμαι το φιλί που μου έδωσε η Λάσκαρη όταν πήρε στα χέρια της τις πρώτες φωτογραφίες και το κείμενο. Η Ζωή Λάσκαρη τοποθέτησε σε κάδρα τις φωτογραφίες στο σπίτι της».

Για την αμοιβή της ηθοποιού που ήταν αντικείμενο συζήτησης, ο δημοσιογράφος τόνισε πως, «η αμοιβή της Λάσκαρη για τη γυμνή φωτογράφηση πήρε μεγάλη έκταση. Η Ζωή μού εκμυστηρεύτηκε ότι δεν ζήτησα τεράστια αμοιβή, γιατί ήταν ανεκτίμητα όλα όσα έζησα και είδα στη Δήλο».

Δείτε το βίντεο:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!