Σαν σήμερα η Patti Smith τραγούδησε «Επειδή η νύχτα»

Μία τεράστια επιτυχία με την υπογραφή του Bruce Springsteen
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το ημερολόγιο έγραφε 2 Μαρτίου 1978 όταν κυκλοφόρησε το single «Because the night», το οποίο έγραψε ο Bruce Springsteen και τραγούδησε η Patti Smith.

Μία ημέρα αργότερα, στις 3 Μαρτίου 1978, κυκλοφόρησε το 3ο studio album της Patti Smith, με τίτλο «Easter», το οποίο συμπεριελάμβανε το τραγούδι.

Ο Bruce Springsteen χρειάστηκε περίπου 4 μήνες για να γράψει τη μουσική του τραγουδιού «Because the night» και στο τέλος δήλωνε απογοητευμένος, όμως η Patti Smith πρόσθεσε τους στίχους και το απογείωσε, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της.

Το τραγούδι «Because the night» έφτασε στο Νο. 13 του Billboard Hot 100 και στο Νο. 5 των βρετανικών Official Charts, ενώ έγινε επιτυχία και σε πολλές άλλες χώρες και πιστοποιήθηκε «Χρυσό».

Το περιοδικό Rolling Stone έχει κατατάξει το τραγούδι στη θέση Νο. 358 της λίστας με τις «500 Μεγαλύτερες Επιτυχίες Όλων των Εποχών» και ο Independent το έχει συμπεριλάβει στα καλύτερα τραγούδια του νέου κύματος του 1978.

Απολαύστε μία μοναδική εκτέλεση του τραγουδιού «Because the night», όταν το τραγούδησαν οι U2 μαζί με την Patti Smith και τον Bruce Springsteen:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!