Πιρς Μπρόσναν: Ο ζωγράφος "Τζέιμς Μποντ"

Γκαλερί στο Λός Άντζελες θα εκθέσει τα έργα του ηθοποιού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Πιρς Μπρόσναν αποκάλυψε στο κοινό ένα έργο που ο ίδιος δημιούργησε το 1987.

Μια δύσκολη περίοδο μιας και η τότε σύζυγός του είχε καρκίνο στις ωοθήκες. Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως το έργο το σχεδίασε, εμπνεόμενος από την περίοδο της θεραπείας της εκλιπούσας συζύγου του, της Αυστραλής ηθοποιού Cassandra Harris, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1980 έως το 1991.

Μέσω της ζωγραφικής ο Πιρς Μπρόσναν κατάφερε να διαχειριστεί όλη αυτή τη θλίψη. Ο ίδιος σε συνέντευξή στου στο Esquire, αναφερόμενος στο θάνατο της πρώτης γυναίκας του και της κόρης τους (ο Μπρόσναν είχε υιοθετήσει την κόρη της Κασσάνδρα, Σαρλότ) από καρκίνο, δήλωσε:

«Για μένα δεν υπάρχει 'κάποιος λόγος που γίνονται τα πράγματα'. Δεν υπάρχει 'μισογεμάτο ποτήρι'. Παλεύω με την κατάθλιψή μου. Την αναγνωρίζω. Είναι ένας μαύρος, σκοτεινός ιρλανδέζικος σκύλος που κάθεται δίπλα μου και μου κάνει παρέα, από καιρό σε καιρό...»

Μιλώντας πρόσφατα στο GQ ο ηθοποιός ανέφερε: 

«Φέροντας το βάρος και τον πόνο και τον φόβο εκείνης της αρρώστιας, έβγαλα τις μπογιές. Και άρχισα να ζωγραφίζω. Με τα δάχτυλά μου. Στην πραγματικότητα, με τα χέρια μου».


Πάντα ήθελα να γίνω καλλιτέχνης, ζωγράφος


Στην επίσημη ιστοσελίδα του ηθοποιού, όπου προβάλλονται τα έργα του, ο ίδιος γράφει: «Πάντα ήθελα να γίνω καλλιτέχνης, ζωγράφος. Ξεκίνησα σαν μαθητευόμενος σε ένα μικρό στούντιο στο Λονδίνο».

Τελειώνοντας το σχολείο ο ηθοποιός ακολούθησε μια καριέρα στις τέχνες και έπιασε δουλειά σαν εικονογράφος.

Μάλιστα έχει ζωγραφίσει δεκάδες πίνακες με τοπία και αφηρημένη τέχνη, ενώ τα πολύχρωμα πορτρέτα είναι πλέον το σήμα κατατεθέν του.

Η στροφή στην ηθοποιία έγινε όταν ένας συνεργάτης τού πρότεινε να γραφτεί σε ένα θεατρικό εργαστήρι.


Η ζωγραφική ξανά μπήκε στη ζωή του στα τέλη του '80, κατά τη διάρκεια της ασθένειας της πρώτης του συζύγου. Με την ζωγραφική να του προσφέρει ένα «καταφύγιο» και να λειτουργεί θεραπευτικά για τον ίδιο.

Picasso, Matisse, Bonnard και Kandinsky είναι οι κύριες επιρροές του.


Σήμερα η γκαλερί Seasons L.A. ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έκθεση με έργα ζωγραφικής του ηθοποιού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την άνοιξη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!