Ο Μακεδόνας για τη Μοσχολιού και το Μίκη

(VIDEO)«Όταν σε παίρνει τηλέφωνο Μίκης Θεοδωράκης κάτι γίνεται εκεί...».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Κώστας Μακεδόνας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν».

Ο ερμηνευτής μιλώντας στον Φώτη Σεργουλόπουλο και στην Τζένη Μελιτά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία του με τη Βίκυ Μοσχολιού και με το Μίκη Θεοδωράκη.

Είπε για την πρώτη ο Κώστας Μακεδόνας:

«Ήμουν παιδάκι, η Βίκυ Μοσχολιού μου μάθαινε πώς να κρατάω το μικρόφωνο. Θυμάμαι τότε που έλεγαν “Είναι δυνατόν η Μοσχολιού να μην καταλαβαίνει ότι είναι τόσο σημαντική”. Καμιά φορά δεν καταλαβαίνεις. Δεν νομίζω ότι της έκανε κακό που δεν καταλάβαινε πόσο μεγάλη ήταν».

Και συνέχισε ο Κώστας Μακεδόνας για το Μική:

«Όταν σε παίρνει τηλέφωνο Μίκης Θεοδωράκης κάτι γίνεται εκεί. Το λέμε μετά από χρόνια και με ανατριχιάζει. Υπήρχε μία μεγάλη σχέση με τον Μίκη Θεοδωράκη απλά ήταν η πρώτη φορά που είχα τραγουδήσει “Άξιον Εστί”. Ήταν στη συναυλία, δεν ήταν ψυχολογικά καλά ούτε να διευθύνει, είχε πεθάνει ο αδερφός του ο Γιάννης, ζήτησε όμως να ακούσει το ηχογράφημα. Με πήρε τηλέφωνο την επόμενη ημέρα η κόρη του η Μαργαρίτα και μου λέει: Έγινε το θαύμα, ο πατέρας μου που δεν ήθελε να μιλήσει σε άνθρωπο εδώ και μήνες, θέλει να σου μιλήσει… Τι ώρα να σε πάρει; Λέω, ας με πάρει όποτε θέλει. Και με πήρε και μου είπε ότι του άρεσε πάρα πολύ, ότι ενθουσιάστηκε…»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!