Μήπως γνωρίζετε τα πραγματικά τους ονόματα;

10+1 διάσημοι σταρ ξανασυστήνονται...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που αλλάζουν τα ονόματά τους σε πιο εύκολα και πιο εύηχα προκειμένου να προωθήσουν καλύτερα την καριέρα τους. Οι ακόλουθοι προφανώς έκαναν τη σωστή επιλογή, αφού η καριέρα τους εκτινάχθηκε:

Marilyn Monroe (Norma Jeane Mortenson):
Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο με το ψευδώνυμο «Jean Norman», αλλά το ψευδώνυμο «Marilyn Monroe» το απέκτησε όταν υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την 20th Century Fox, το 1946, σε ηλικία 20 ετών. Το «Marilyn» ήταν έμπνευση του στελέχους Ben Lyon, από την διάσημη σταρ Merilyn Miller, ενώ το «Monroe» το επέλεξε η ίδια καθώς ήταν το πατρικό επώνυμο της μητέρας της.
μαρθγ

Bono (Paul David Hewson):

Στην εφηβεία του ήταν μέλος μιας σουρεαλιστικής συμμορίας του δρόμου με την ονομασία «Lypton Village». Εκείνη την περίοδο ο ίδιος είχε αλλάξει πολλά ψευδώνυμα, τα οποία ήταν τα ακόλουθα: "Steinhegvanhuysenolegbangbangbang","Huyseman", στη συνέχεια "Houseman", "Bon Murray", "Bono Vox of O'Connell Street" και τελικά σκέτο "Bono”.
ηθξιξ

Ringo Starr (Richard Starkey):

Σε ηλικία 19 ετών συμμετείχε ως ντράμερ στο group «Rory Storm and the Hurricanes», εκείνη την περίοδο υιοθέτησε το ψευδώνυμο «Ringo Starr» ενώ τα σόλα του στα ντραμς έγιναν γνωστά ως «Starr Time».
μξκγφφ

Elton John (Reginald Kenneth Dwight):

Το πρώτο group στο οποίο συμμετείχε στην εφηβεία του λεγόταν «Bluesology». Σε ηλικία 20 ετών ξεκίνησε να γράφει μουσική για τον στιχουργό Bernie Taupin και τότε άλλαξε το όνομά του παίρνοντας έμπνευση από τα ονόματα του σαξοφωνίστα (Elton Dean) και του τραγουδιστή (Long John Baldry) των «Bluesology».
γηξηγ

Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman):

Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Παράλληλα έπαιζε μουσική σε μία καφετέρια στην ίδια περιοχή. Τότε αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του παίρνοντας έμπνευση από τον ποιητή Dylan Thomas.
ωμνγ

Katy Perry (Katheryn Elizabeth Hudson):

Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 17 ετών με το όνομά της, Katy Hudson, αλλά έμοιαζε με το όνομα της ηθοποιού Kate Hudson και γι’ αυτό το άλλαξε σε «Katy Perry» χρησιμοποιώντας το πατρικό επώνυμο της μητέρας της.
ξκηφδ

Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner):

Στην αρχή της καριέρας του έπαιζε jazz με μικρές μπάντες και από εκεί ξεκίνησε το παρατσούκλι του «Sting», επειδή συνήθιζε να φοράει ένα μαύρο – κίτρινο πουλόβερ και έμοιαζε με μέλισσα. Του άρεσε και το κράτησε και πλέον όλοι τον φωνάζουν με αυτό το όνομα, ακόμη και η οικογένειά του.
γηξκηγφδ

Elvis Costello (Declan Patrick MacManus):

Έπαιζε σε μικρές μπάντες και σε ηλικία 22 ετών υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο για σόλο καριέρα. Τότε υιοθέτησε το ψευδώνυμο «Elvis Costello» με έμπνευση από τον Elvis Presley αλλά και το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του «Day Costello» που ήταν και αυτός μουσικός και τραγουδιστής.
φγηξηγφδ

Woody Allen (Allan Stewart Konigsberg):

Ξεκίνησε την καριέρα του πουλώντας αστεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν συντάκτες εφημερίδων. Σε ηλικία 17 ετών άλλαξε νομικά το όνομά του σε «Heywood Allen» και αργότερα υιοθέτησε το υποκοριστικό «Woody». Το πρώτο αστείο που δημοσιεύθηκε με το όνομα του ήταν: «ο Woody Allen λέει πως έφαγε σε ένα εστιατόριο με τιμές Π.Α.Τ.Μ.» (πάνω από τους μισθούς).
βνμνδσδφ

Lady Gaga (Stefani Joanne Angelina Germanotta):

Ξεκίνησε την καριέρα της σε μικρές μπάντες και σε ηλικία 20 ετών γνώρισε τον μουσικό παραγωγό Rob Fusari, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που την αποκαλούσε «Lady Gaga» με έμπνευση από το τραγούδι των Queen «Radio Ga Ga».
ωβνβωψ

Lana Del Rey (Elizabeth Woolridge Grant):

Αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της σε ηλικία 25 ετών, πριν την κυκλοφορία του πρώτου της album, παίρνοντας έμπνευση από την ηθοποιό Lana Turner και ένα ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου, το Ford Del Rey.
φγηξηγφφγηξκξηγφ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!