Μανουσάκης: Σκεφτόμαστε να συνεχιστεί το «Κόκκινο Ποτάμι»

(VIDEO) «Η τηλεόραση με ανέθρεψε, είναι το ψωμί μου, η ψυχή μου»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Μανούσος Μανουσάκης ήταν καλεσμένος του Θοδωρή Βαμβακάρη και του Τάκη Γιαννούτσου στην εκπομπή τους «Αυτός και ο Άλλος» στην ΕΡΤ1. Γ

Ο σκηνοθέτης εξήγησε γιατί έλειψε τόσα χρόνια από τη μικρή οθόνη:

«Φαίνεται ότι η τηλεόραση δεν με είχε ανάγκη γι’ αυτό έλειπα. Δεν ήταν δικιά μου έπαρση. Είχε αλλάξει η δομή της παραγωγής, το ύφος της τηλεόρασης, η θεματολογία. Θεώρησε η τηλεόραση ότι δεν με είχε ανάγκη. Μπορεί να θεωρούσε ότι δεν μπορούσα να υπηρετήσω αυτό το είδος. Δεν υπήρχαν προτάσεις. Δεν υπήρχε ποτέ περίοδος που να μην θέλω εγώ την τηλεόραση. Η τηλεόραση με ανέδειξε. Είναι το σπίτι μου. Με ανέθρεψε, είναι το ψωμί μου, η ψυχή μου».

Ο Μανούσος Μανουσάκης δεν δίστασε να δηλώσει πως παρακολουθεί τα νούμερα τηλεθέασης:

«Κοιτάζω τα νούμερα και με μεγάλη αγωνία. Ασφαλώς και είναι κριτήριο επιτυχίας για μένα. Είναι το μοναδικό κριτήριο. Ήξερα ότι όταν τα νούμερα δεν ήταν καλά όντως και το έργο δεν ήταν καλό. Όπου δεν πήγαινε καλά, ήξερα πού ήταν το λάθος, όχι στρατηγικά αλλά ιδεολογικά, η επιλογή του θέματος π.χ. να μην είναι η σωστή τη σωστή εποχή. Ο θεατής είναι το ανώτατο δικαστήριο, δεν έχει έφεση. Δεν υπάρχει αναστολή».

Και κατέληξε για τα επόμενα σχέδιά του:

«Η ΕΡΤ έκανε ένα άνοιγμα. Μετά από 12 χρόνια απραγίας στη μυθοπλασία, μπήκε πολύ δυναμικά. Τα κλασικά ελληνικά διηγήματα τα αγαπήσαμε πάρα πολύ. Βλέπεις πόσο σύγχρονο είναι το έργο και πόσο όμοια είναι τα πράγματα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολύ γενναιόδωρα απέναντί μας.

Κουβεντιάζουμε να συνεχίσουμε τα διηγήματα και να κάνουμε τώρα 6 επεισόδια σε κάθε διήγημα αυτή τη φορά που είναι ωραίο. Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Μια άλλη ιδέα είναι να συνεχιστεί το "Κόκκινο ποτάμι" και να καλύψει την περίοδο 1919-1924. Είναι ένα πράγμα που διαπραγματευόμαστε και κουβεντιάζουμε αυτή τη στιγμή».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!