Η Μέριλ Στριπ έγινε... «Πριγκίπισσα των Αστουριών»

Ένα ακόμη βραβείο στη συλλογή της
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στην εντυπωσιακή καριέρα της μετρά μέχρι στιγμής 183 βραβεία, εκ των οποίων τρία Όσκαρ, δύο Emmy, δύο Bafta, ένα Βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών, το Τιμητικό βραβείο της Χρυσής Άρκτου το 2012 και το Life Achievement Award από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το 2004. Μέχρι και στάση του Μετρό στη Νέα Υόρκη είχε πάρει το όνομά της με αφορμή τα 72α γενέθλιά της, το 2021.

Επίσης, έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ (21 στον αριθμό) και για Χρυσή Σφαίρα (32 συνολικά) στην ιστορία του κινηματογράφου.

Και δεν είναι άλλη από την θεά Μέριλ Στριπ. Αυτή τη στιγμή η Αμερικανίδα ηθοποιός βρίσκεται στο Οβιέδο, την πρωτεύουσα των Αστουριών, για να παραλάβει το Βραβείο Τεχνών της «Πριγκίπισσας των Αστουριών» για το 2023, που θα της απονείμει ο βασιλιάς Φελίπε.

Το βραβείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στον Μάρτιν Σκορσέζε, τον Πίτερ Μπρουκ, τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, αλλά και τον Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος όμως δεν πήγε να το παραλάβει και στη συνέχεια ζητούσε, μάταια, να του το στείλουν.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Campoamor, ενώ πέραν της μεγάλης ηθοποιού, μεταξύ άλλων, το βραβείο Λογοτεχνίας θα απονεμηθεί στον Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι.

Η Μέριλ Στριπ έφτασε στο Οβιέδο συνοδευόμενη από έναν από τους αδελφούς της. Μέχρι την επίσημη υποδοχή και το πρόγραμμα εκδηλώσεων, θα έχει λίγο ελεύθερο χρόνο για να δει την πόλη.

Λίγες ημέρες πριν την 43η τελετή στις 20 Οκτωβρίου, θα παρευρεθεί σε σειρά εκδηλώσεων. Σήμερα, θα συνομιλήσει σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό με τον Αντόνιο Μπαντέρας, στο εκθεσιακό και συνεδριακό παλάτι του Οβιέδο. Οι δυο τους γνωρίζονται από παλιά, ενώ τελευταία φορά συναντήθηκαν στην ταινία «Το ξέπλυμα» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Παράλληλα, η Χολιγουντιανή σταρ θα συναντηθεί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ θα επισκεφθεί και την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Πριγκιπάτου των Αστουριών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!