Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η μεγάλη νικήτρια του Master Chef

Η πρώτη γυναίκα "MasterChef" του διαγωνισμού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά από πέντε μήνες και έναν τελικό που κράτησε ημέρες η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κατάφερε να λάβει τον τίτλο της φετινής "MasterChef", μαζί και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Η 27χρονη σεφ από τη Μυτιλήνη, μάζεψε περισσότερους βαθμούς (38-36) από τον Διονύση στη συγκεντρωτική βαθμολογία των κριτών (μαζί με αυτή του επίτιμου καλεσμένου, Τζέισον Άθερτον) και έτσι αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια του MasterChef 5 και η πρώτη γυναίκα "MasterChef" του διαγωνισμού.

Οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσαν σε live μετάδοση την τελική τους βαθμολογία, η οποία ανέδειξε και τον μεγάλο νικητή.

Τζέισον Άθερτον

Από τον τελικό του MasterChef 5 δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, καθώς επίτιμος καλεσμένος στην ειδική αυτή βραδιά ήταν ο διάσημος Άγγλος σεφ Τζέισον Άθερτον (Jason Atherton). Ο σπουδαίος σεφ συμβούλευσε τους παίκτες, τους ενέπνευσε και φυσικά επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ψήφος του έκρινε τον μεγάλο νικητή του φετινού MasterChef. O γνωστός σεφ μαγειρεύει επαγγελματικά εδώ και 36 χρόνια, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει ανοίξει 19 εστιατόρια σε τέσσερις ηπείρους.

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5 περιείχε τρία πιάτα αντιγραφής του κορυφαίου σεφ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Τζέισον Άθερτον δημιούργησε για τους φιναλίστ του φετινού τελικού τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

Ορεκτικό: Το πρώτο πιάτο ήταν ένα ορεκτικό με χτένια, σχεδόν σε μορφή σεβίτσε, μαριναρισμένα σε ιαπωνική σάλτσα wasabi. To γευστικό πιάτο είναι γαρνιρισμένο με τραγανό ραπανάκι, τζελ λεμονιού και λάδι από αφυδατωμένες ελιές και σχοινόπρασο. Το πιάτο συνοδεύεται με γρανίτα αγγουριού και πιπεριά jalapeno.

Κυρίως πιάτο: Ο Βρετανός chef ετοίμασε μία ψητή σέλα κουνελιού, parma ζαμπόν, με μορχέλες, κολοκύθι και τρούφα. Συνοδεύεται με ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα.

Γλυκό: Ο Τζέισον Άθερτον το χαρακτήρισε ως "τακτοποιημένη ακαταστασία", καθώς ήταν μια πολύ λεπτή μαρέγκα με σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σορμπέ, μους και χτυπημένη κρέμα βανίλια.

Οι δύο φιναλίστ είχαν στη διάθεση τους τρεις ώρες και 30 λεπτά για να αντιγράψουν πιστά τα τρία πιάτα του επίτιμου καλεσμένου σεφ. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!