Γιατί ο Val Kilmer έχει περιορισμένο ρόλο στο Top Gun 2;

Η συγκινητική αποκάλυψη για την κατάσταση της υγείας του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/05/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμη και τα πιο τολμηρά εναέρια ακροβατικά του Tom Cruise δεν συγκρίνονται με την γενναιότητα του 62χρονου Val Kilmer, ο οποίος έχασε τη φωνή του μετά από μία σωτήρια επέμβαση για τον καρκίνο στο λαιμό του.

Πράγματι, ο δημοφιλής ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο το 2014 και υποβλήθηκε σε θεραπεία, με αποτέλεσμα πλέον να αναπνέει και να μιλάει μέσω τραχειοστομίας, την οποία καλύπτει με φουλάρι.

Όταν οι παραγωγοί του sequel της ταινίας «Top Gun» διαμόρφωναν το νέο καστ δεν συμπεριέλαβαν τον Val Kilmer για την αναβίωση του ρόλου του «σκληρού» Iceman, αλλά ο ίδιος επέμεινε να συμμετέχει δηλώνοντας: «ο Tom ήταν ο Maverick, αλλά το αντίπαλον δέος του ήταν ο Iceman, οι δύο πήγαιναν μαζί όπως το αλάτι και το πιπέρι».

Η λύση δόθηκε από τη βρετανική εταιρεία τεχνικής νοημοσύνης «Sonantic», η οποία ηχογράφησε από υλικό αρχείου τη φωνή του Val Kilmer και του έδωσε τη δυνατότητα να μιλάει με τεχνολογία τεχνητής φωνής, πείθοντας τους παραγωγούς για τη συμμετοχή του στη νέα ταινία δίνοντας του το ρόλο του Ναυάρχου που επέλεξε τον Maverick ως chief εκπαιδευτή στη Σχολή Πολέμου των Η.Π.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θεραπεία για την ασθένειά του, τον Val Kilmer στήριξε οικονομικά και ψυχολογικά η πρώην σύντροφός του και διάσημη τραγουδίστρια Cher.

Δείτε πως «δέθηκε» ο ρόλος του Iceman στο sequel της ταινίας «Top Gun»:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!