«Άγριες Μέλισσες»: Τι λένε οι σεναριογράφοι για την τρίτη σεζόν

Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης εξηγούν γιατί δέχτηκαν να συνεχίσουν και τι να περιμένουμε
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/04/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο Πρώτο Θέμα και την Αφροδίτη Γραμμέλη μίλησαν η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, το ζευγάρι, (στη δουλειά και στη ζωή), των σεναριογράφων των Άγριων Μελισσών και προσφάτως, της δεύτερης σειράς τους που παρουσιάζεται από το Mega, «Σιωπηλός Δρόμος».

Μεταξύ άλλων αναφέρονται στον τρίτο κύκλο της σειράς που όπως είναι ήδη γνωστό θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Λένε οι δύο επιτυχημένοι σεναριογράφοι:

Συνεχίζετε με τις «Αγριες Μέλισσες». Δεν φοβάστε ενδεχόμενη κόπωση;
Η απόφαση να συνεχίσουμε με τρίτη σεζόν ήρθε μετά από πολύμηνη σκέψη. Επρεπε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε κάτι καινούριο να πούμε και ότι θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τις δύο πρώτες σεζόν. Και το κανάλι και ο παραγωγός μας μάς έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο που ζητήσαμε μέχρι να πούμε το «ναι» ή το «όχι». Αγχος για το αποτέλεσμα έχουμε πάντα, νομίζουμε ότι δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από αυτό. Το ίδιο είχαμε και για τη δεύτερη σεζόν, παρόλο που ήταν σχεδιασμένη να γίνει. Οπότε παίρνουμε ως δεδομένο και τον φόβο και το άγχος και απλώς προσπαθούμε για το καλύτερο.

Αν και αρχικά το είχατε αποκλείσει, τελικά δεχτήκατε να συνεχίσετε. Ποιοι ήταν οι λόγοι;
Ο μόνος λόγος ήταν ότι βρήκαμε την ιστορία που θέλαμε να πούμε. Οσο ελκυστική κι αν φαίνεται η περίοδος της δικτατορίας για να δημιουργήσεις καινούρια σκηνικά, εμείς τη θεωρούμε μια δύσκολη περίοδο, που θέλει πολύ προσεκτικό χειρισμό για το τι θα πεις και πώς θα το πεις. Μας αρέσουν, όπως προαναφέραμε, οι προσωποκεντρικές ιστορίες, ακόμα και τα ιστορικά γεγονότα θέλουμε να τα βλέπουμε μέσα από το πρίσμα και τη ζωή των ηρώων και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να αναπαραστήσουμε ιστορικά μια εποχή, ούτε να δώσουμε μαθήματα Ιστορίας. Επαιξε επίσης ρόλο ότι κι εμείς έχουμε δεθεί πάρα πολύ με τους χαρακτήρες και το Διαφάνι και ήταν μια πρόκληση να το συνεχίσουμε και να δούμε τι γίνεται μετά - το φινάλε αυτού του κύκλου. Οταν, λοιπόν, αποφασίσαμε ότι η ιστορία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια κλείνει με το τέλος αυτής της σεζόν, το μοναδικό ερώτημα ήταν αν υπάρχει μια συνέχεια που θέλουμε να μοιραστούμε με το κοινό. Και αυτή ήταν η μοναδική παράμετρος για να συνεχίσουμε.

Τι αλλάζει σημαντικά στον τρίτο κύκλο των «Μελισσών»;
Οπως είπαμε και παραπάνω, μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου τα πολιτικά γεγονότα επηρέασαν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Αρα, σε αντίθεση με τους προηγούμενους κύκλους, οι ήρωες θα έχουν μεγαλύτερη επαφή με το τι γινόταν στη χώρα εκείνα τα χρόνια. Και αυτό θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις προσωπικές τους ιστορίες.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!