ZZ Top : «Νέο άλμπουμ όπως τότε που ήμασταν δεμένοι σαν αδέρφια»

Πενήντα δύο χρόνια από την παρθενική τους συναυλία στις 10 Φεβρουαρίου 1970
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παρά την περσινή απώλεια του μπασίστα τους Ντάστι Χιλ τα άλλα δύο μέλη των ZZ Top, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Μπίλι Γκίμπονς μαζί με τον ντράμερ Φρανκ Μπιρντ συνεχίζουν την ιστορία του λαβωμένου πια θρυλικού τρίο των ZZ Top με νέο άλμπουμ και περιοδεία.

ZZ Top Billy Gibbons

Πενήντα δύο χρόνια από την παρθενική τους συναυλία στις 10 Φεβρουαρίου 1970 στο Μπούμοντ του Τέξας το θρυλικό συγκρότημα κυκλοφορεί ένα νέο άλμπουμ με τίτλο RAW που ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ του Netflix του 2019 : That Little Ol' Band From Texas. Το άλμπουμ περιέχει τα πιο καυτά τραγούδια του δυναμικού blues rock/boogie rock γκρουπ, όπως Tush, La Grange, Blue Jeans Blues, Gimme All Your Lovin και αρκετά ακόμη κλασικά και διαχρονικά τραγούδια τους.

Η ταινία της Banger Films σε σκηνοθεσία Sam Dunn είναι υποψήφια για Grammy και περιλαμβάνει το κλασικό line up του γκρουπ - Billy Gibbons, Frank Beard και του αείμνηστου Dusty Hill - να παίζει στο Gruene Hall, την παλαιότερο αίθουσα χορού στο Τέξας.

ZZ Top - La Grange (Live From Gruene Hall) | Stages


Ο Billy F Gibbons ανέλαβε την παραγωγή του RAW με μηχανικούς ήχου τους Jake Mann και Gary Moon. Η μίξη του άλμπουμ έγινε από τον Ryan Hewitt.

Τα δώδεκα κομμάτια του άλμπουμ θυμίζουν την αρχή της δισκογραφικής καριέρας του συγκροτήματος ("Brown Sugar" και "Certified Blues" από το πρώτο άλμπουμ των ZZ Top) με πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες τους ("Legs", "Tush", "La Grange", " Gimme All Your Lovin'), την μεγάλη επιρροή των blues ("Blue Jean Blues", "Just Got Paid", "I'm Bad, I'm Nationwide") καθώς και μερικά up-tempo house rock τραγούδια ("Tube Snake Boogie, "Thunderbird").

Το RAW θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου από τη Shelter Records/BMG σε βινύλιο 180 γραμμαρίων, CD και μέσω ψηφιακών πλατφορμών και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του χαμένου μέλους τους : "In justeous memory of Dusty Hill". Οι σημειώσεις του άλμπουμ από τους Billy και Frank εξηγούν την προσέγγιση:

«Το άλμπουμ αυτό έγινε μ’ ένα πολύ αληθινό τρόπο, είναι μια επιστροφή στις ρίζες μας. Μόνο εμείς και η μουσική, χωρίς το πολυπληθές κοινό, χωρίς κερκίδες, χωρίς τουριστικά λεωφορεία στο παρκινγκ. Μόνο εμείς και η μουσική».
ΖΖ Top raw
«Ξέραμε όλοι ότι ήταν μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση, όλοι βρεθήκαμε στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή και την ίδια ώρα!»

«Όπως τότε όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να περιοδεύουμε με ένα γιγάντιο στέισον βάγκον της Chrysler, οδηγώντας τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα σε εκείνες τις πρώιμες μακρινές παραστάσεις κάτω από τους μαυρισμένους ουρανούς του Τέξας και ακούγοντας για πρώτη φορά τους δίσκους μας στο ραδιόφωνο. Ήμασταν δεμένοι σαν αδέρφια».

ΖΖ Top In The Beginning
Οι ZZ Top στο ξεκίνημά τους

Τα τραγούδια του άλμπουμ :

Side 1
Brown Sugar
Just Got Paid
Heard It On The X
La Grange
Tush
Thunderbird

Side 2
I’m Bad, I’m Nationwide
Gimme All Your Lovin’
Blue Jean Blues
Certified Blues
Tube Snake Boogie

ZZ Top new edition
 H νέα σύνθεσή τους με τον Elwood Francis στη θέση του εκλιπόντος Dusty Hill


Η περιοδεία

Την ίδια ώρα με το νέο άλμπουμ, ανακοινώνεται και η επερχόμενη περιοδεία του συγκροτήματος με τίτλο RAW WHISKEY. Η περιοδεία ξεκινά στις 27 Μαΐου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και θα ακολουθήσουν άλλες 50 συναυλίες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, ενώ περισσότερες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Ο νέος μπασίστας τους είναι ο Elwood Francis.
Billy Gibbons
Ο τίτλος της περιοδείας είναι συμβολικός τόσο λόγω του επερχόμενου άλμπουμ όσο και λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας του ουίσκι ZZ Top Tres Hombres από την Balcones Distilling of Waco TX, ένα γευστικό ουίσκι με καβουρδισμένο καλαμπόκι, κριθάρι και σίκαλη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!