Υπόγεια Ρεύματα: Νέο άλμπουμ και περιοδεία

(ΑΚΟΥΣΤΕ) «30 χρόνια Στην Υπόγα». Διασκευάζουν από τον «Μπουφετζή» έως το «Σκόνη, Πέτρες, Λάσπη».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Είναι από τα πιο σημαντικά ελληνικά rock συγκροτήματα. Τα Υπόγεια Ρεύματα γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους με έναν νέο δίσκο, όπου διασκευάζουν αγαπημένα τους τραγούδια. Στο νέο τους άλμπουμ υπάρχουν τραγούδια – έκπληξη που περνούν μέσα από το φίλτρο του συγκροτήματος που τους δίνει μια νέα άποψη. Από τον «Μπουφετζή» έως το «Σκόνη, Πέτρες, Λάσπη» Παράλληλα, ξεκινούν μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα & Κύπρο για να συναντήσουν παλιούς και νέους φίλους.

Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι ένα μουσικό σχήμα που έχει ως δομικό στοιχείο την έννοια της μεταμόρφωσης. Πάνω σε αυτή τη λογική και με αφορμή την σημαδιακή χρονιά που διανύουν, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ διασκευών με τίτλο «30 χρόνια Στην Υπόγα». Οι διασκευές - μεταμορφώσεις ξεκίνησαν πριν επτά χρόνια κατά τη διάρκεια των προβών τους στο στούντιο, ως ένα μουσικό παιχνίδι μεταξύ τους, και στη συνέχεια άρχισαν να μεταφέρονται ζωντανά επί σκηνής, ξαφνιάζοντας ευχάριστα το κοινό τους.

Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται συνολικά δέκα τραγούδια (τέσσερα παραδοσιακά, τέσσερα ρεμπέτικα, ένα λαϊκό κι ένα ροκ) που έχουν αποδοθεί με μια πιο πειραματική διάθεση, αποτυπώνοντας ξανά τον ήχο που έχει διαμορφώσει το συγκρότημα τα τελευταία δέκα χρόνια που λειτουργεί ως τρίο.

Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, ένας χαρακτηριστικός ήχος, δεκάδες αγαπημένα τραγούδια και μια Υπόγεια παρέα που καταφέρνει να ξεπερνάει συνεχώς τα μουσικά της όρια δημιουργώντας την απόλυτη live ατμόσφαιρα σε κάθε συναυλία. To άλμπουμ «30 χρόνια Στην Υπόγα» κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
YR_COVER.jpg
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΔΩ

Η ιστορία τους

Έτος 1994, δίσκος «Ο Μάγος κοιτάζει την πόλη», πρώτο κομμάτι το «Μ’ αρέσει να μην λέω πολλά» και έτσι, αναπάντεχα, μια παρέα από την Καλλιθέα ξεκινάει να παίζει την μουσική της ζωντανά στο κοινό και σύντομα γίνεται γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Είναι τα Υπόγεια Ρεύματα.
30 χρόνια μετά, τα Υπόγεια Ρεύματα έχουν μια αδιάκοπη και πλούσια διαδρομή. Έντεκα δίσκοι, δεκάδες συνεργασίες με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες & δημιουργούς στο στούντιο και επί σκηνής, με ξεχωριστή στιγμή στην καρδιά τους τη συνεύρεσή τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, και χιλιάδες συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.

Από την Υπόγεια οικογένεια πέρασαν δεκατέσσερις μουσικοί δίνοντας ο καθένας το δικό του στίγμα που αποτυπώθηκε στην ιστορία και την εξέλιξη του συγκροτήματος. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι μουσικοί ήταν και παραμένουν φίλοι πιστοποιώντας ότι τα Υπόγεια Ρεύματα δεν είναι απλά ένα συγκρότημα αλλά ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός που αλλάζει διαρκώς μορφή σε όλα τα χρόνια της πορείας του. Πάντοτε πιστοί στις μουσικές και κοινωνικές τους αρχές αποδεικνύουν με όλους τους τρόπους ότι παραμένουν ένα από τα σπουδαιότερα και πιο επίκαιρα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής.

Από το 2015 λειτουργούν ως τρίο υλοποιώντας έναν από τους κλασικότερους και πιο ισχυρούς σχηματισμούς ροκ μπάντας (μπάσο-κιθάρα-τύμπανα). Ο Γρηγόρης Κλιούμης, το μακροβιότερο μέλος των Υπογείων Ρευμάτων, η φωνή και η ψυχή του σχήματος, ο Τάσος Πέππας στα τύμπανα, με περισσότερα από είκοσι χρόνια στα υπόγεια και ο Νίκος Γιούσεφ που ήταν στενός φίλος της ομάδας και βρίσκεται πια επί σκηνής πάνω από δέκα χρόνια με το μπάσο και το μουσικό πριόνι του. Αυτό το τρίο είναι από τις πιο σταθερές μορφές στην ιστορία του συγκροτήματος δίνοντας μια διαφορετική δυναμική τόσο στο δημιουργικό σκέλος όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις του.
YR30_Poster_All_cities.jpg
Περιοδεία (Απρίλιος)

04.04 – ΣΕΡΡΕΣ | Αίγλη
05.04 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Μύλος Club
06.04 – ΔΡΑΜΑ | Mylos Theama
07.04 – ΞΑΝΘΗ | Nostos Live
12.04 – ΒΟΛΟΣ | Cafe Santan
13.04 – ΛΑΡΙΣΑ | Circus Entertainment Hub
14.04 – ΤΡΙΚΑΛΑ | Ανδρομέδα
19.04 – ΠΑΤΡΑ | Frida
27.04 – ΚΕΡΚΥΡΑ | ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος
28.04 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ | Πολυχώρος Αγορά

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!