YANNI – Νέο άλμπουμ & παγκόσμια περιοδεία το 2014!

Το νέο άλμπουμ του διεθνούς φήμης συνθέτη YANNI που χρειάστηκε 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί και καταγράφει τη μουσική 30 ετών,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου 2014 με τίτλο «Inspirato» και προς το παρόν έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες του ΕΔΩ.

Παράλληλα, το Μάρτιο του 2014, ο YANNI θα ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία με εμφανίσεις σε πάνω από 20 χώρες. Μερικές από τις πόλεις που θα επισκεφθεί είναι το Σαντιάγκο (Χιλή), το Σάο Πάολο, το Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, το Βερολίνο, το Μόναχο, τη Μόσχα, την Πράγα, το Κίεβο, το Τελ Αβίβ, το Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά και πόλεις στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Περισσότερες πόλεις και ημερομηνίες θα ανακοινωθούν.

Στο άλμπουμ «Inspirato», η υπέροχη μουσική του YANNI ερμηνευμένη από μεγάλες φωνές παγκόσμιας εμβέλειας, τους Plácido Domingo, Renée Fleming, Rolando Villazón, Katherine Jenkins, Vittorio Grigòlo, Russell Watson, Micaëla Oeste, Nathan Pacheco, Chloe Lowery, Lauren Jelencovich, Plácido Domingo Jr. & Pretty Yende.

Οι όμορφες ορχηστρικές μελωδίες του YANNI, του έχουν χαρίσει περισσότερα από 40 πλατινένια και χρυσά άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Δουλεύοντας σε συνεργασία με το θρυλικό σούπερ σταρ της όπερας Plácido Domingo και τον Ric Wake, ο YANNI συγκέντρωσε ένα εξαιρετικό line-up από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές παγκοσμίως για να ερμηνεύσουν το νέο του άλμπουμ. Οι διαχρονικές συνθέσεις του έχουν μεταμορφωθεί με την προσθήκη των στίχων που εξιστορούν τις αγάπες της ζωής του. Ο YANNI συνεργάστηκε με τον Plácido Domingo και τον Ric Wake, ώστε να ταιριάξουν την τέλεια φωνή για το κάθε τραγούδι. Το project αυτό χρειάστηκε 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί και 30 χρόνια σύνθεσης της μουσικής που το ενέπνευσε. 

Η μουσική του YANNI έχει ξεπεράσει όλα τα πολιτιστικά σύνορα και έχει δώσει συναυλίες σε πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα φαντασμαγορικά του live σε διάσημες τοποθεσίες, όπως το Taj Mahal, η Ακρόπολη, το Κρεμλίνο και η Απαγορευμένη Πόλη στην Κίνα. Μέχρι πρόσφατα ο αυτοδίδακτος συνθέτης και πιανίστας είχε αποφύγει τη χρήση στίχων στην μουσική του, αλλά τώρα αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εξερευνήσει αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το project, χρησιμοποίησε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της 30χρονης καριέρας του, όπως τα «Tribute», «End Of August» και «Adagio in C minor». 

Κάθε τραγούδι έχει μια βαθιά προσωπική ιστορία πίσω της. Η σύνθεση του «Ode alla Grecia» (δηλαδή το ορχηστρικό «End of August»)  πραγματοποιήθηκε όταν ο YANNI ήταν στο σπίτι στην Ελλάδα, και έβλεπε τους τουρίστες που αναχωρούσαν το τέλος του καλοκαιριού. Καθώς κοιτούσε τον ωκεανό, σκέφτηκε την αγάπη του για την πατρίδα του, ενώ μια γλυκόπικρη αίσθηση τον κατέκλυσε μιας και έπρεπε να φύγει για να επιστρέψει στην καριέρα του στις ΗΠΑ. Όταν ο Domingo και ο γιος του άκουσαν αυτό το κομμάτι, ήξεραν αμέσως τι ιστορία οι στίχοι θα έπρεπε να πουν.
Μια άλλη συναρπαστική ιστορία κρύβεται πίσω από την ορχηστρικό «Ode À L’Humanité», βασισμένο στην εκδοχή του YANNI στο «Flower Duet» από  την όπερα «Lakmé» του Delibes. Όταν η Νοτιοαφρικανή νεαρή Pretty Yende, είχε ακούσει αυτή την εκδοχή σε μια τηλεοπτική διαφήμιση για την British Airways, αναπτύχθηκε τόσο έντονα η αγάπη της για τον ήχο της φωνής της όπερας, ώστε έβαλε στόχο να γίνει η ίδια τραγουδίστρια της όπερας. Έχοντας ξεπεράσει τεράστια εμπόδια, κατάφερε να γίνει τώρα ένα από τα φωτεινότερα νέα αστέρια στον κόσμο της όπερας, ενώ έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς ρόλους στη La Scala και το Metropolitan Opera - και όλα αυτά χάρη στην έμπνευση που δημιουργήθηκε μέσα από μια σύνθεση του YANNI. Κάθε ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ κρύβει πίσω του μια παρόμοια ιστορία. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.yanni.com

Τελική track list «INSPIRATO»:
1. Renée Fleming - I Genitori
2. Vittorio Grigòlo - Come Un Sospiro
3. Plácido Domingo - Ode Alla Grecia
4. Katherine Jenkins - L’Ombra Dell’Angelo
5. Nathan Pacheco - Amare Di Nuovo
6. Plácido Domingo & Renée Fleming - Hasta El Último Momento
7. Plácido Domingo, Nathan Pacheco, Plácido Domingo Jr., Micaëla Oeste, Chloe Lowery – Riconoscimento
8. Russell Watson – Incanto
9. Plácido Domingo Jr. - Il Primo Tocco
10. Lauren Jelencovich – Usignolo
11. Rolando Villazón - La Prima Luce
12. Pretty Yende – Ode À L’Humanité
13. Katherine Jenkins & Nathan Pacheco - Nello Specchio


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!