Βράβευση ελληνικού δίσκου στη Διεθνή Έκθεση Ήχου στο Ντένβερ των ΗΠΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής δισκογραφίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής δισκογραφίας, δίσκος που ηχογραφήθηκε στην Ελλάδα κέρδισε διεθνές βραβείο, με βασικό κριτήριο την ποιότητα του ήχου! Το τρίτο άλμπουμ των Naxatras κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Best Audiophile Recording» στο Rocky Mountain International Audio Fest 2019 (Διεθνής Έκθεση Ήχου Βραχωδών Ορών), την περασμένη εβδομάδα, στο Ντένβερ του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής.

Με ανταγωνισμό θρυλικές δισκογραφικές εταιρίες από τις βορειοδυτικές χώρες που συνήθως κερδίζουν τέτοια βραβεία, το Naxatras III βρέθηκε μέσα στους πέντε επιλαχόντες και στη συνέχεια, σε ανώνυμη ψηφοφορία από επιτροπή διεθνώς καταξιωμένων κριτικών ήχου, κέρδισε το βραβείο καλύτερης «audiophile» ηχογράφησης.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Ελληνοαμερικανού μηχανικού ηχογραφήσεων J.I. Agnew, στη βόρεια Ελλάδα, κοντά στη Θεσσαλονίκη. Η χάραξη του master δίσκου για την κυκλοφορία σε βινύλιο έγινε επίσης από τον ίδιο, σε εξοπλισμό δικής του κατασκευής, απ' ευθείας από τη μαγνητοταινία, χρησιμοποιώντας αναλογικά μηχανήματα. Ο J.I. Agnew είναι διεθνώς αναγνωρισμένος μηχανικός ήχου, με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά του εξωτερικού και ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους παγκοσμίως που επισκευάζει και συντηρεί μηχανήματα κατασκευής δίσκων βινυλίου για πολλά από τα κορυφαία στούντιο της Ευρώπης και της Αμερικής. Μαζί με τη σύζυγό του, Sabine Agnew, έστησαν το στούντιο αναλογικών ηχογραφήσεων της Magnεtic Fidelity. Η ζωή και το έργο τους αποτυπώθηκε σε ντοκιμαντέρ από την Ελίνα Βερυκίου και την Βασιλεία Κουτσιανά, με τίτλο «Magnetic Fidelity: A Love Story», το οποίο προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Οι Naxatras είναι ένα τριμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους, με ιδιαίτερη επιτυχία στο εξωτερικό. Αποτελούνται από τους Γιάννη Βαγενά, Γιάννη Ντέλια και Κώστα Χαριζάνη, ενώ στην ηχογράφηση του τρίτου δίσκου συμμετείχε και ο Φίλων Γερόπουλος.

Δεν παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής του βραβείου διότι την ίδια στιγμή βρίσκονταν σε περιοδεία στην Αυστραλία, μετά από μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία και εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης, της Κύπρου και του Ισραήλ.
magnetic fidelity naxatras iii 0e

Περισσότερες πληροφορίες:


Documentary film:

https://www.imdb.com/title/tt7764828/
https://www.filmfestival.gr/en/movie-tdf/movie/8237

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!