Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Νεκταρία Καραντζή στο studio για νέα διεθνή κυκλοφορία

Το νέο συνθετικό έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, εμπνευσμένο από βυζαντινούς ύμνους, με τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στο στούντιο βρίσκονται αυτήν την περίοδο ο διεθνούς φήμης πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η καταξιωμένη ερμηνεύτρια του θρησκευτικού και αρχέγονου μέλους Νεκταρία Καραντζή, προετοιμάζοντας μία νέα διεθνή κυκλοφορία άλμπουμ, μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο δυο ευρωπαϊκών περιοδειών τους και λίγο πριν την έναρξη της τρίτης ευρωπαϊκής εξόρμησης.

Το CD θα έχει τίτλο «eleison» και αποτελεί το νέο συνθετικό έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, εμπνευσμένο από βυζαντινούς ύμνους, με τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή. Το άλμπουμ πρόκειται να εκδοθεί στην Ολλανδία και να κυκλοφορήσει παγκοσμίως, από την εταιρεία MSO Records που ίδρυσε ο βιρτουόζος μουσικός, σε συνεργασία με κορυφαία εταιρεία του εξωτερικού.

Η MSO Records αποτελεί τις εκδόσεις της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και πρόκειται να δραστηριοποιείται καλύπτοντας τρεις θεματικές ενότητες: το κλασικό ρεπερτόριο, το θρησκευτικό και αρχέγονο, ανά τον κόσμο, μέλος και τις νέες δημιουργίες.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος μιλώντας για το νέο άλμπουμ, σημειώνει:
«Το eleison είναι η ολοκλήρωση της ιδιαίτερης μουσικής μου περιπλάνησης με πηγή έμπνευσης την αρχέγονη ρίζα του Ελληνικού μουσικού πολιτισμού, τη βυζαντινή μουσική, μέσα από τον ξεχωριστό τρόπο που ηχεί στα αυτιά μου και σμιλεύεται παίρνοντας νέα μορφή μέσα από τους ήχους που γεννιούνται από το κλαβιέ του πιάνου μου. Ένας απρόσμενος συνδυασμός δύο άυλων κόσμων που η ένωσή τους γεννά απρόβλεπτα μια προκλητικά όμορφη νέα μουσική φύση γεμάτη από χρώματα μιας περίεργης παλέτας αποχρώσεων».

Για τις διεθνείς εκδόσεις της MSO Records, ο δεξιοτέχνης μουσικός αναφέρει:
«Η MSO Records με την παρουσία της φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει την πρώτη ελληνική εταιρία με διεθνή παρουσία και κυκλοφορία δίσκων που θα αναδείξει σημαντικές ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής, θρησκευτικού αρχέγονου μέλους από όλον τον κόσμο και επιλεγμένες παραγωγές έργων νέων συνθετών. Η MSO Records, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη μουσική ταυτότητα και ιδιαιτερότητα του ήχου, θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα πληροί τους πιο σύγχρονους και ποιοτικούς όρους τεχνικής προσέγγισης και ηχοληψίας που εφαρμόζονται από κορυφαίες εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Οι ηχογραφήσεις θα κυκλοφορούν διεθνώς σε επιλεγμένες εκδόσεις, με ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική παρουσία και θα διατίθενται ψηφιακά στην πιο άρτια ποιοτικά μορφή για κατέβασμα από το διαδίκτυο, ώστε να μένει αναλλοίωτη η ηχογράφηση, φτάνοντας στα χέρια του ακροατή ατόφια. Νιώθω πως μέσα από την προσωπική μου πείρα και γνώση, υπηρετώντας για πολλά χρόνια πιστά τον ήχο της μουσικής στη σκηνή μα και στο στούντιο, η MSO Records σύντομα θα ηχήσει δημιουργικά συνθέτοντας την δική της μελωδία».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!