U2: Παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι σε live εμφάνιση

(VIDEO) "Atomic City"
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία συναυλία - έκπληξη πραγματοποίησαν οι U2 στο κοινό τους το περασμένο Σάββατο (16/09), όπου και παρουσίασαν το νέο τους κομμάτι με τίτλο "Atomic City" σε ένα pop up live στην περίφημη Fremont Street του Las Vegas.

Το κομμάτι «σύστησε» στο ακροατήριο ο frontman της μπάντας, Bono, περιγράφοντάς το ως "ένα ”ένα rock n’ roll 45αρι single με στοιχεία post-punk από τα 70s, τη Blondie και τους The Clash". Στο πλαίσιο του σόου-έκπληξη, ο Bono έκανε ένα flash back στο 1987 και την εμφάνιση τότε του ιρλανδικού συγκροτήματος Fremont Street, όταν γύρισαν το βίντεο του “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”.

Όσον αφορά το όνομα, "Atomic City", το δανείστηκαν από το «παρατσούκλι» του Λας Βέγκας, καθότι τη δεκαετία του 1950 η Νεβάδα ήταν ο τόπος διεξαγωγής των δοκιμών των ατομικών βομβών, με τον τουρισμό τότε να έχει αυξηθεί, τόσο λόγω του τζόγου, όσο και από την ευκαιρία που είχαν οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις δοκιμές. 



Περίπου δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τις πολυαναμενόμενες εμφανίσεις τους (με τίτλο: "U2 UV: Achtung Baby") στη σφαιρική αρένα μουσικής και ψυχαγωγίας, MSG Sphere, στο Λας Βέγκας, ο Bono και η παρέα του ερμήνευσαν το νέο τους κομμάτι αρκετές φορές και παράλληλα γύρισαν ένα βίντεοκλίπ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα.

Στα γυρίσματα που έκαναν φέτος οι U2 φιγουράρει και ο ντράμερ τους, Larry Mullen Jr. Ωστόσο, δεν θα καταφέρει να συνοδεύσει τη μπάντα στο residency που έχει στο Las Vegas, καθώς αναρρώνει από επέμβαση και θα αντικατασταθεί από τον Ολλανδό ντράμερ Bram van den Berg.

«Ηχογραφήσαμε οι τέσσερίς μας το τραγούδι. Δυστυχώς, ο Larry Mullen Jr. δεν θα είναι μαζί μας στο Sphere. Δεν ακούει τις οδηγίες των γιατρών του. Ούτε και αρκετοί από εμάς. Αλλά είναι εδώ απόψε. Ένα χειροκρότημα για τον Larry Mullen Jr.», είπε ο Bono στο κοινό, το οποίο δεν σταμάτησε να σηκώνει ψηλά τα κινητά και να ποστάρει βίντεο στα social media.

Με πληροφορίες από Rolling Stone

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!