Τζoν Μάγιαλ : Νέο άλμπουμ με επίλεκτoυς μουσικούς

Θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στo καινούργιο άλμπουμ του “The Sun is Shining Down”, που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου, ο θρυλικός μπλουζίστας John Mayall συνεργάζεται με μια επίλεκτη ομάδα μουσικών που τον πλαισιώνει τον βετεράνο Βρετανό πολυοργανίστα, τραγουδιστή και συνθέτη.

Οι καλεσμένοι του 88χρονου Mayall είναι ο Mike Campbell των Heartbreakers, ο ανερχόμενος ρόκερ Marcus King από τη Νότιο Καρολίνα, το σύμβολο της Americana, ο τραγουδιστής Buddy Miller από το Οχάιο, η βιολίστρια Scarlet Rivera μέλος της περίφημης περιοδείας Rolling Thunder Revue (1975-76) του Bob Dylan (με την Joan Baez) και γνωστή από την συμμετοχή της στο άλμπουμ του “Desire”, ο μαέστρος κιθαρίστας του Chicago Blues του Σικάγο, Melvin Taylor και ο Χαβανέζος σταρ στο γιουκαλίλι, Jake Shimabukuro.
The Sun is Shining Down vinyl
Μαζί του στο rhythm section επίσης οι μόνιμοι συνεργάτες του : ο μπασίστας με τον Greg Rzab, ο ντράμερ Jay Davenport στα ντραμς και ο χαρισματικός κιθαρίστας Carolyn Wonderland από το Austin.

Το άλμπουμ που περιέχει συνθέσεις του Mayall και άλλων, ηχογραφήθηκε στο στούντιο Horse Latitudes του Robby Krieger (The Doors) με τον υποψήφιο για Grammy παραγωγό Eric Corne. Το “The Sun is Shining Down” είναι το 5ο στούντιο άλμπουμ του Mayall για την Forty Below Records, μια γόνιμη συνεργασία που ξεκίνησε με το “A Special Life” του 2014.
John Mayall New Album
«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με το νέο δίσκο», δήλωσε ο Mayall. «Ανυπομονώ να το μοιραστώ με τους θαυμαστές μου. Κάθε ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς καλεσμένους φέρνει κάτι μοναδικό στο άλμπουμ και η ομάδα μας συνεργάζεται τόσο καλά. Νομίζω ότι μπορείς να ακούσεις αυτή τη χημεία στη μουσική».

Το άλμπουμ εξερευνά μια σειρά από στυλ και εκλεκτικά όργανα. Το βιολί της Scarlet Rivera συμπληρώνει υπέροχα δύο τραγούδια του, το επίκαιρο "Got to Find a Better Way" και μια επανεκτέλεση του κλασικού "Deep Blue Sea" του Mayall. Ο Mike Campbell ακούγεται σαν γνήσιος Bluesbreaker στο funky κομμάτι του Bernard Allison “Chills and Thrills” και ο 25χρονος τραγουδιστής και κιθαρίστας Marcus King τραγουδά με την ψυχή του το “Can’t Take No More”, άλλο ένα καινούριο κομμάτι του Mayall.

John Mayall "Can't Take No More" (Feat. Marcus King) {Official Audio}


Η κιθάρα του Buddy Miller προσθέτει μια μοναδική και αξέχαστη αίσθηση στη σύνθεση του Bobby Rush «I’m as Good as Gone», ενώ το ηλεκτρικό γιουκαλίλι του Jake Shimabukuro δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικό στο «One Special Lady». Ο Melvin Taylor αποδεικνύει γιατί μαγεύει το κοινό των μπλουζ του Σικάγο επί δεκαετίες στα “Hungry and Ready” και “Driving Wheel” και η Carolyn Wonderland ολοκληρώνει έξοχα το δίσκο με μια ευαίσθητη συγκινητική ερμηνεία στο ομώνυμο κομμάτι.

Όσο σημαντική κι αν είναι κάθε μια από αυτές τις μουσικές πινελιές των καλεσμένων, δεν μπορούν να επισκιάσουν τα ζωηρά φωνητικά, την εμβληματική φυσαρμόνικα και τα πλήκτρα του Mayall στο “The Sun is Shining Down”.

“Ο John λάμπει σε όλο αυτό το άλμπουμ, αποπνέοντας μια χαρά και ευγνωμοσύνη που είναι μεταδοτικές. Όλοι θέλουμε να του το ανταποδώσουμε”, προσθέτει ο παραγωγός Eric Corne.John Mayall The Sun Is Shining Down

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!