Το οριστικό αντίο ενός μεγάλου κιθαρίστα

Ο Steve Morse αποχωρεί από τους Deep Purple
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Από το 1994 μέχρι και πριν λίγο καιρό ο Steve Morse έδινε το δικό του ιδιαίτερο παρών στους Deep Purple.

Όμως ο 67 βασικός κιθαρίστας της μπάντας αναγκάζεται να αποχωρήσει από αυτή.

Ο λόγος είναι πως ο Steve Morse θέλει να αφιερώσει το χρόνο του στο να συμπαρασταθεί στην διαγνωσμένη με καρκίνο, σύζυγό του Janine.

Έτσι ενώ πριν λίγους μήνες ανακοίνωσε την προσωρινή αποχή του από τις δραστηριότητες των Deep Purple, τώρα δηλώνει πως πλέον είναι αδύνατο να συμμετέχει σε οποιοδήποτε μελλοντικό σχέδιο του συγκροτήματος.

Παρότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και υποχρεώσεις που έχει μια μπάντα των διαστάσεων των Deep Purple, ο Steve Morse σημειώνει πως αυτή του η απόφαση δεν αποκλείει την πραγματοποίηση σύντομων κάποιων κοντινών περιοδειών με φίλους καλλιτέχνες και σχήματα. Να σημειώσουμε πως το 2019 ο Morse δήλωσε παρών στην επανένωση του supergroup των Flying Colors.

Ιδιαίτερα τιμητική για εκείνον και την προσφορά του στους Deep Purple η δήλωση του θρυλικού Ian Gillan:

«Παρόλο που ο Steve προέρχεται από διαφορετικό υπόβαθρο σε σχέση με τους υπόλοιπους, η μουσική του ιδιοφυία ήταν συμβατή με εμάς και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανανέωση της μπάντας από το 1996 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με το συγκρότημα ("Purpendicular"). 'Εκτοτε, πραγματοποίησε την μεγαλύτερη σε διάρκεια θητεία κιθαρίστα στο σχήμα, αποτελώντας μέλος του πιο σταθερού μας line-up, από το 2002 και την αντικατάσταση του Jon Lord από τον Don Airey.

Η κληρονομιά του Steve στους Deep Purple δεν γίνεται να ξεχαστεί, και θα λείψει σε όλους μας το χαμόγελό του. Θα ήταν λάθος να σχολιάσουμε την προσωπική του κατάσταση, αρκεί να πούμε ότι βρίσκεται σε άσχημη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά το αντιμετωπίζει γενναία και όσο καλύτερα μπορεί. Όλοι θαυμάζουμε την αφοσίωσή του. Υπήρξε ένας δυνατός οικογενειάρχης σε όλη του τη ζωή».

Ο τόσο παικτικά όσο και δημιουργικά συμμετείχε σε οκτώ στούντιο άλμπουμς με τους Deep Purple, με τελευταίο το "Turning To Crime" του 2021.

Πλέον στις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας τον αντικαθιστά ο Simon McBride.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!