Το HMV στην Oxford Street ανοίγει ξανά με περισσότερη ποπ κουλτούρα

“To HMV διαθέτει πλέον εμπορεύματα ποπ κουλτούρας και μουσική τεχνολογία στα καταστήματά της "νέου concept"
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για τους μουσικόφιλους το HMV αποτελούσε για χρόνια ένα αξιοθέατο του Λονδίνου και σίγουρα ένας απαραίτητος προορισμός για μουσική ενημέρωση και αγορές δίσκων και μουσικού υλικού. Το νέο ότι μετά από 4 χρόνια αγρανάπαυσης ανοίγει ξανά σίγουρα είναι ένα πολύ καλό νέο για τον κόσμο της μουσικής.

Η αιωνόβια αλυσίδα καταστημάτων μουσικής έκλεισε το εμβληματικό κατάστημά της το 2019 και στη συνέχεια το ανέλαβε η Sunrise Records. Έτσι ανοίγει ξανά ανακαινισμένο και με νέα διάταξη το γνωστό κατάστημα HMV στην Oxford Street στο νούμερο 363.

HMV first moved into 363 Oxford Street in 1921

Το κατάστημα, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1921 και γρήγορα έγινε παγκοσμίως διάσημη παρουσία στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, φιλοξενώντας μερικές από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στη μουσική βιομηχανία, όπως τις Spice Girls.

Τα τελευταία χρόνια, η διαχείριση του HMV έχει διευρύνει την εστίασή του για να συμπεριλάβει εμπορεύματα, μουσική τεχνολογία, περισσότερη ζωντανή μουσική και επώνυμα brands εν μέσω μειωμένης ζήτησης για DVD και CD.

Η HMV είπε ότι θα φέρει τη νέα μορφή, που ονομάζεται HMV Shop, σε 24 νέους ιστότοπους και 14 υπάρχοντα καταστήματα μέχρι το τέλος του 2023.

Blur Live HMV
Οι Blur ήταν μεταξύ των συγκροτημάτων που έπαιξαν live στον τελευταίο όροφο του καταστήματος, που απεικονίζεται εδώ το 1995

Ο Doug Putman, ιδιοκτήτης της Sunrise Records, είπε ότι τα καταστήματα "νέου concept" "δουλεύουν πραγματικά".

Η HMV διαθέτει πλέον εμπορεύματα ποπ κουλτούρας και μουσική τεχνολογία στα καταστήματά της "νέου concept".

Ο σύμβουλος Geoff Barraclough, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Westminster για τον προγραμματισμό και την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε: "Η επιστροφή αυτού του διάσημου ονόματος είναι απόδειξη ότι υπάρχει θόρυβος πίσω στο West End".

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά μεγάλα καταστήματα στην Oxford Street έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Debenhams, BHS και Top Shop.
*Οι πληροφορίες είναι από το www.bbc.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!