Το φοβερό «Ο Μίμης Πλέσσας Παίζει Philicorda» του 1965 στο YouTube

Ένας εκπληκτικός δίσκος «ελεύθερος» για ακρόαση σε λαμπερή ποιότητα ήχου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Rare Jazz Grooves, με αυτή την επισήμανση επανακυκλοφόρησε το περιοδικό Jazz & Τζαζ το 2005 το δίσκο «Ο Μίμης Πλέσσας Παίζει Philicorda».

Ένα άλμπουμ που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1965 από την Philips και όπου ο πηγαίος μουσικοσυνθέτης «έπαιζε» με το πρωτοποριακό συνθεσάιζερ που είχε λανσάρει η ίδια πολυδιάστατη εταιρεία λίγα χρόνια νωρίτερα.

Σπάνιο γιατί κυκλοφόρησε σε λίγα αντίτυπα… αλλά με ξεχωριστή ομορφιά, χάρις το ταλέντο του Πλέσσα και την «groovy φρεσκάδα του», όπως υπογράμμιζε και ο Γιώργος Χαρωνίτης στην επανέκδοση της εργασίας.

Ο Πλέσσας, που πραγματικά κεντάει «χωμένος» στο τζαζίστικο στοιχείο του, αναφέρει:

«Ακούγοντας σε αυτόν το δίσκο τις γνωστές σας μελωδίες, αν σκεφτείτε και τα όργανα που χρησιμοποιούνταν, ήταν ένα η δύο κάθε φορά (σημ: τον συνοδεύουν παρά ταύτα εξαιρετικοί μουσικοί), θα καταλάβετε και τη χρησιμότητα των ατέλειωτων δυνατοτήτων της Philicorda. Το αρχαίο κούρδισμα και η πολλαπλή ευκολία αλλαγής της χροιάς του οργάνου αυτού, επιτρέπουν στον εκτελεστή να χρησιμοποιήσει μια μεγάλη ποικιλία ηχητικών αποχρώσεων. Σαν γράφω το κάθε κομμάτι ανακαλύπτω κάθε φορά νέες δυνατότητες. Είναι αλήθεια ότι στο πολύ κομψό αυτό όργανο υπάρχει μια ολόκληρη ορχήστρα/ Αυτό προσπάθησα να σας δείξω με αυτόν τον δίσκο. Ελπίζω να σας αρέσει.

Το άλμπουμ υπήρχε στο youtube αλλά όχι με αυτή την επίσημη και οργανωμένη γυαλάδα της δισκογραφικής εταιρείας που το «γέννησε»

Χαρείτε το!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!