Θάνος Μικρούτσικος: Η θεατρική μουσική του σε μια συναυλία

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές καλλιτεχνικές ενασχολήσεις του Θάνου Μικρούτσικου ξεχωριστή θέση κατείχε η μουσική για το θέατρο. Σε αυτή την ιδιαίτερη πτυχή της συνθετικής φυσιογνωμίας του επικεντρώνεται η συναυλία με τίτλο «Τους προβολείς στήσε», που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Καλλιτέχνες που υπήρξαν στενοί συνεργάτες του, επί σειρά ετών, όπως ο Κώστας Θωμαίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Φοίβος Δεληβοριάς θα παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια που έγραψε ο αξέχαστος συνθέτης, ντύνοντας στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Μάνου Ελευθερίου, του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, της Αγαθής Δημητρούκα, του Οδυσσέα Ιωάννου κ.α., για ιστορικές θεατρικές παραστάσεις. Ανάμεσά τους και οι «Συντροφιά με τον Μπρεχτ» σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, «Φουέντε Οβεχούνα» (Γιώργου Μιχαηλίδη), «Ο γέρος της Αλεξάνδρειας» (Ανρί Ρονς), «Βίκτωρ Βικτώρια» (Γιώργου Ρεμούνδου), «Δον Κιχώτη» (Γιώργου Κιμούλη), «Αρχοντοχωριάτη» (Θέμη Μουμουλίδη), «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» (Φωτεινή Μπαξεβάνη), οι επιθεωρήσεις του Λάκη Λαζόπουλου κ.ά.

Κάποια από αυτά τα τραγούδια, μάλιστα, όπως τα «Ελένη», «Άννα μην κλαις», «Μπαλάντα του Ξεσηκωμού», «Επέστρεφε», «Μηδέν» έσπασαν τα θεατρικά όρια και διέγραψαν μια επιτυχημένη, αυτόνομη διαδρομή.

Λάτρης και ο ίδιος της τέχνης του θεάτρου ο Θάνος Μικρούτσικος πίστευε ακράδαντα πως η σχέση μουσικής και παράστασης είναι αδιάρρηκτη γι’ αυτό και βουτούσε πάντα βαθιά στα μαγικά νερά των θεατρικών κειμένων τα οποία καλούνταν να υπηρετήσει μουσικά.

Τη μουσική διεύθυνση της βραδιάς έχει αναλάβει ο στενός συνεργάτης του συνθέτη, τη σκηνοθετική επιμέλεια η κόρη του, Σεσίλ Μικρούτσικου ενώ κείμενα θα διαβάσει η ηθοποιός Ρένια Λουιζίδου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!