«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μάνου, του Γκάτσου και του… Κεμάλ»

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το αν ευσταθούν οι καταγγελίες δασκάλας της Ε΄ Δημοτικού ότι δέχθηκε την επίπληξη…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
31/05/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης

της διευθύντριας του σχολείου, στο οποίο εργάζεται στη Θεσσαλονίκη γιατί δίδαξε στους μαθητές της τον "Κεμάλ" του Μάνου Χατζιδάκι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διευθύντρια φέρεται να είπε στη δασκάλα ότι «μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα", καθώς είχε προηγηθεί διαμαρτυρία γονέα που κατηγόρησε τη δασκάλα για "ισλαμική προπαγάνδα". Την έρευνα, ακόμα και αν δεν έχει κατατεθεί επίσημα καταγγελία από μέρους της δασκάλας, θα πραγματοποιήσει ο αρμόδιος διευθυντής εκπαίδευσης. Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι ο υφυπουργός ενδιαφέρεται «να ελέγξει αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές συμπεριφορές τέτοιου είδους που εκτός των άλλων προδίδουν πολιτιστική ένδεια».

Όπως ανέφερε στην επιστολή - καταγγελία η δασκάλα, «γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον Κεμάλ του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μού ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα». Η δασκάλα απευθύνει κάλεσμα σε συναδέλφους της να επικοινωνήσουν μαζί της εάν έχουν να καταγγείλουν ανάλογο περιστατικό, σημειώνοντας: «Θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους».

Εμείς θα κλείσουμε με τη χαρακτηριστική φράση απ’ το φινάλε του ο "Κεμάλ" του Μάνου και του Γκάτσου: «αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ…»


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!