Τα βινύλια των Lana Del Rey και Foo Fighters έχουν τις καλύτερες πωλήσεις του 2021

Το Τop 10 και Top 40 πωλήσεων βινυλίου στη Μεγάλη Βρετανία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο έβδομος δίσκος της Lana Del Rey, ο οποίος κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, έχει πουλήσει περισσότερα από 17.300 κόπιες, σύμφωνα με το Official Charts. Τα 16.700 αντίτυπα από αυτά αγοράστηκαν την πρώτη εβδομάδα, δίνοντας στην Αμερικανίδα Del Rey την τιμή να έχει το ταχύτερα σε πωλήσεις άλμπουμ βινυλίου του αιώνα για μια γυναίκα.

Το Foo Fighters "Medicine At Midnight", το οποίο είναι το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021, έρχεται στη δεύτερη θέση, με το "Isles" των Βρετανών Bicep στο νούμερο τρία.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Celeste «Not Your Muse» κατατάσσεται στο νούμερο τέσσερα, ακολουθούμενο από το ντεμπούτο του Arlo Parks «Collapsed In Sunbeams» στο νούμερο πέντε.

Το Top 10 αναλυτικά:

1. Lana Del Rey – ‘Chemtrails Over The Country Club’
2. ‘Medicine At Midnight’ – Foo Fighters
3. ‘Isles’ – Bicep
4. ‘Not Your Muse’ – Celeste
5. ‘Collapsed In Sunbeams’ – Arlo Parks
6. ‘Rumours’ – Fleetwood Mac
7. ‘Tyron’ – Slowthai
8. ‘Back To Black’ – Amy Winehouse
9. ‘Spare Ribs’ – Sleaford Mods
10. ‘When You See Yourself’ – Kings Of Leon

Στο Top 40 συγκαταλέγονται άλμπουμ των Mogwai, Bring Me The Horizon, Shame και Pale Waves. Δείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Περίπου πέντε εκατομμύρια άλμπουμ βινυλίου αγοράστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αύξηση 11,5 τοις εκατό από τους προηγούμενους 12 μήνες. Όπως σημειώνει το Official Charts, φαίνεται ότι οι θαυμαστές έχουν συσσωρευτεί για να υποστηρίξουν καλλιτέχνες αγοράζοντας βινύλιο λόγω απουσίας συναυλιών και περιοδειών.

Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε ότι οι πωλήσεις βινυλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουν τα CD για πρώτη φορά σε δεκαετίες, με τις δισκογραφικές εταιρείες πέρυσι να βλέπουν αύξηση 30% στα έσοδα από την παραδοσιακή μορφή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!