Συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοϊζο

35 χρόνια από την ίδρυση του «Αθήνα 9,84»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/09/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέρασαν 35 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο «Αθήνα 9,84», «πετούσε» για πρώτη φορά στον αέρα της πόλης. Αυτά τα ξεχωριστά γενέθλια, ο Δήμος Αθηναίων θα τα γιορτάσει με μία μοναδική συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοϊζο, 40 χρόνια μετά από τον θάνατό του.

Η Μαρία Φαραντούρη και η Δήμητρα Γαλάνη, δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες του ελληνικού πενταγράμμου, πλαισιωμένες από 30 καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης στο Γκάζι, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, για ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στο χθες, σε μουσικές συνθέσεις ενός δημιουργού που άφησε το στίγμα του όσο λίγοι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Loizos Poster1 scaled
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προσκαλεί τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να παρακολουθήσουν αυτήν τη ξεχωριστή φθινοπωρινή γιορτή της ελληνικής μουσικής, σημειώνοντας ότι «σήμερα ο εμβληματικός σταθμός της πόλης συνεχίζει να κρατά τον πήχη ψηλά, τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία».

Την ημέρα της συναυλίας θα κυκλοφορήσει, για πρώτη φορά, το project Μάνος Λοίζος -ΜΕΤΑ, το οποίο αποτελεί την ηχογράφηση των τραγουδιών που θα ακουστούν σε αυτήν τη γιορτή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 35 καλλιτεχνών της νέας γενιάς.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΔΥΑ).

Εισιτηρια: Early bird 10 ευρώ – Γενική είσοδος: 12 ευρώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!