Συγχώνευση δύο κολοσσών βινυλίου

Εκτιμάται ότι θα αποφέρει πρακτικά διπλάσια παραγωγή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις βινυλίου η Record Industry, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια συμπίεσης βινυλίου στην Ευρώπη, και η Bertus Distribution, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες διανομής βινυλίου και CD στην Ευρώπη, συγχωνεύονται.

Η Record Industry με 33 πιεστήρια, και έδρα στην Ολλανδία ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πιο αυτοματοποιημένα εργοστάσια συμπίεσης βινυλίου στον κόσμο.

Η Bertus ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70, με έδρα επίσης στην Ολλανδία, ισχυρίζεται ότι είναι "ένας ουσιαστικός διεθνής σύνδεσμος μεταξύ δισκοπωλείων, χονδρεμπόρων, δισκογραφικών εταιρειών και επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου".

Η Record Industry και η Bertus Distribution είναι μακροχρόνιοι συνεργάτες της δισκογραφικής εταιρείας Music On Vinyl. Οι εταιρείες λένε ότι η ετικέτα αυτή έχει από τότε εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ετικέτες βινυλίου στον κόσμο.

Οι δύο εταιρείες λένε ότι η συγχώνευση αυτή θα επιτρέψει στο νεοσύστατο συγκρότημα να επενδύσει περαιτέρω σε «ευρείας εμβέλειας υπηρεσίες στη μουσική βιομηχανία σε καλλιτέχνες, εταιρείες, εκδότες και καταναλωτές».

Η συγχώνευση αυτή εκτιμάται ότι θα αποφέρει πρακτικά διπλάσια παραγωγή που θα ανέλθει σε περίπου 25 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Ο Όμιλος θα πραγματοποιήσει επίσης περαιτέρω επενδύσεις σε συστήματα πληροφορικής και logistics «για να εξασφαλίσει ομαλή ανάπτυξη».

Ο ιδιοκτήτης της Record Industry, Ton Vermeulen, δήλωσε: "Με τις νέες πρέσες βινυλίου όχι μόνο θα βελτιώσουμε τους χρόνους παράδοσης, αλλά θα μπορούμε επίσης να προμηθεύουμε περισσότερους καλλιτέχνες και μπάντες με βινύλιο”

Ο Jan van Ditmarsch, Διευθύνων Σύμβουλος της Bertus πρόσθεσε: «Η κοινή γνώση και τεχνογνωσία στον τομέα της διανομής μουσικής που προκύπτει από αυτή τη συγχώνευση είναι απαράμιλλη στην Ευρώπη και θα αποτελέσει τη βάση για περαιτ

Η συγχώνευση της Record Industry και της Bertus Distribution ακολουθεί μια χρονιά κατά την οποία οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου εκτινάχθηκαν στα ύψη παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το IFPI, το βινύλιο και το CD αύξησαν τα παγκόσμια εμπορικά τους έσοδα σε 5,0 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, από 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Στις ΗΠΑ, τα έσοδα από το βινύλιο αυξήθηκαν κατά 61% στα 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με την RIAA, σηματοδοτώντας τη 15η συνεχή χρονιά ανάπτυξης του φορμά.

Τα έσοδα από τα CD ανέκαμψαν επίσης στις ΗΠΑ από την καραντίνα λόγω του Covid το 2020.

Το 2021, τα έσοδα των ΗΠΑ από CD αυξήθηκαν κατά 21% στα 584 εκατομμύρια δολάρια, την πρώτη ετήσια αύξηση στα έσοδα από CD από το 2004.

• Οι πληροφορίες είναι από το Music Business Worldwide

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!