Κλίμα συγκίνησης στη βράβευση του Ανδρέα Κατσιγιάννη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

(VIDEO) Ο χαρισματικός συνθέτης τιμήθηκε για το πολυσήμαντο έργο του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το διακεκριμένο συνθέτη και εκλεκτό συνεργάτη του Ogdoo Music Group Ανδρέα Κατσιγιάννη τίμησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την Παρασκευή 19 Απριλίου. Τα εύσημα στον διακεκριμένο Βολιώτη συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, έδωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο «Κορδάτος». Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βράβευσε σε μια συγκινητική εκδήλωση τον δημιουργό της Εστουδιαντίνας, τον πολιτιστικό πρεσβευτή του Βόλου, ο οποίος κάνει γνωστή την πόλη με τη μουσική του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
DALARAS
Παρών στην εκδήλωση τιμής ο κορυφαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, επιστήθιος φίλος του τιμώμενου , ο οποίος μίλησε με λόγια θερμά για τη μουσική προσωπικότητα και το έργο του Βολιώτη δημιουργού, που συνέθεσε το πρώτο του έργο σε ηλικία 15 ετών. Παράλληλα χαρακτήρισε «ένα παιδί» τον Ανδρέα Κατσιγιάννη για να προσθέσει «ελπίζω να παραμείνει για πολλά χρόνια στην εφηβεία γιατί έτσι τον θέλουμε και έτσι τον έχει ανάγκη η πόλη σας, αλλά και οι μαθητές του και όσοι τον συναναστρέφονται».

Η μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι πρέσβειρα ειρήνης και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο με τον Γιώργο Νταλάρα να τονίζει «αυτός είναι ο ρόλος της μουσικής, να εξημερώνει το άγριο ζώο που έχουμε μέσα μας» ενώ προσέθεσε ότι ο τιμηθείς «είναι πολυγραφέστατος και γράφει πολύ ιδιαίτερη Μουσική, όχι μόνο ενός είδους. ΄Έχει μεγάλο πλούτο μέσα του και κυρίως έχει την παράδοση που τη σέβεται και είναι πολύ σημαντικό».

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση τιμής στο πρόσωπό του, που του δίνει ώθηση για να συνεχίσει την μουσική του πορεία όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή η βράβευση στο πρόσωπό μου από το Πανεπιστήμιο που σηματοδοτεί έναν πνεύμονα για την πόλη και συναντά τον πολιτισμό που είναι ο δεύτερος πνεύμονας. Όταν η μουσική συναντά τη γνώση για την επιστήμη νομίζω ότι αυτό σηματοδοτεί μια καλύτερη κοινωνία για το αύριο» είπε. Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την απόδοση τιμής στο πρόσωπό του, σημείωσε ότι «είναι τιμή για όλους τους μουσικούς που προάγουν τον πολιτισμό, προάγουν αυτή την πόλη και θεωρώ ότι η σημερινή σύναξη, σηματοδοτεί ένα καλύτερο αύριο που το έχουμε όλοι ανάγκη σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ο πολιτισμός κοντά στην γνώση είναι ότι καλύτερο για τον άνθρωπο. Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε, τους συμπολίτες μου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Πρύτανη».

Η εκδήλωση τιμής άρχισε με χαιρετισμό από τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητή Γιάννη Θεοδωράκη.
PELEGRINIS
Ακολούθησε ομιλία του τέως υφυπουργού Παιδείας Ερευνάς και Θρησκευμάτων και πρώην πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανοδική μουσική πορεία και το πολύπλευρο έργο του τιμηθέντος.

«Είναι κυριολεκτικά αφοσιωμένος στη μουσική. Ως καλλιτέχνης ζει για τη μουσική. Δεν είναι μόνο το ταλέντο και το γούστο που διαθέτει, αλλά είναι και η εργασιομανία του που τον ανέδειξε σε έναν από τους κορυφαίους μουσικούς σήμερα στη χώρα μας και όχι μόνο», επισήμανε ο τέως υφυπουργός.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν, η προβολή ενός 15λεπτού βίντεο ,αφιερωμένο στο έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη, όπου μίλησαν για τον ίδιο σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού μας ,όπως οι Λευτέρης Παπαδόπουλος ,Χρόνης Αηδονίδης, Τίτος Πατρίκιος ,Μιμή Ντενίση, Χρήστος Νικολόπουλος ,Γιάννης Ζουγανέλης και ο Τάσος Νούσιας.

Ακολούθησε η βράβευση του τιμώμενου και μουσικό πρόγραμμα με έργα του συνθέτη, με τη χορωδία και το σύνολο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία προσωπική αφήγηση από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη ,που εξομολογήθηκε στο κοινό ποια ήταν η αφορμή να συνθέσει το πρώτο του τραγούδι σε ηλικία 15 χρονών, το ποίημα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, «Εμβατήριο του ωκεανού».

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του έργου «Πολιορκημένος Χρόνος» το οποίο αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο συνθετικό έργο επάνω στην ποίηση του Τίτου Πατρίκιου και κυκλοφορεί, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση, από το Ogdoo Music Group.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!