Rolling Stone: Αυτά είναι τα 100 σπουδαιότερα R&B τραγούδια του 21ου αιώνα

Δείτε αναλυτικά τη λίστα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ενώ ο 21ος αιώνας διανύει μόλις την τρίτη δεκαετία του, δικαιολογείται μια λίστα με τα 100 σπουδαιότερα R&B τραγούδια του αιώνα μας;

"Ναι" αποφάσισε το περιοδικό Rolling Stone και σημειώνει πως αν και για πολλές δεκαετίες, από τη δεκαετία του 1940, οι καλλιτέχνες από τον κόσμο του R&B δεν μπορούσαν να περηφανευθούν για mainstream επιτυχία αν δεν περνούσαν στo TOP 40 των charts του ραδιοφώνου και της ποπ, "αυτός ο αιώνας δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι ο κόσμος της ποπ έχει περάσει στο R&B. Ποτέ πριν το μουσικό είδος δεν υπήρξε τόσο επιτυχημένο, επίκαιρο ή, φιλόδοξο".

Πολλά από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του αιώνα μας είναι δίσκοι R&B, υπογραμμίζει το φημισμένο μουσικό περιοδικό· από το Confessions – 10 φορές πλατινένιος δίσκος – του τραγουδιστή-τραγουδοποιού Usher μέχρι το Lemonade της Beyoncé, το The Emancipation of Mimi της Mariah Carey, το Anti της Rihanna. Πλέον οι R&B επιτυχίες κυριαρχούν στο Top 10, αφήνοντας μικρό περιθώριο για κάτι άλλο.

Το χιπ-χοπ και το R&B, που άρχισαν να συγχωνεύονται τη δεκαετία του 1990, απόλαυσαν μια συμβιωτική συγκατοίκηση σε τέτοιο βαθμό που τον Δεκέμβριο του 1999 το Billboard μετονόμασε το δικό του R&B chart σε "Hot R&B/Hip-Hop Singles & Tracks"· και αυτό το ακούμε σε πολλά από τα τραγούδια που συνθέτουν τη λίστα του Rolling Stone, συμπεριλαμβανομένων επιτυχιών των Outkast, Pharrell και Drake.

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, μέσα από όλες αυτές τις μουσικές εκδοχές, αυτό που καθιστά το R&B σπουδαίο στην εποχή μας είναι αυτό που το έκανε να είναι σπουδαίο σε όλες τις εποχές: απίστευτοι τραγουδιστές να βάζουν τη σφραγίδα τους σε αξέχαστα τραγούδια.

Και εξηγεί: "Για να κάνουμε τη λίστα μας των 100 Greatest R&B Songs of the 21st Century, το Rolling Stone συγκάλεσε μια ομάδα εργαζομένων στο περιοδικό και κριτικών με βαθιά γνώση του μουσικού είδους… Και συμπεριλάβαμε μια playlist για να συμβάλλει στην αφήγηση της ιστορίας".

Άκουσε τη λίστα με τα τραγούδια εδώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!