Ρόδος καλοκαιρινό φεστιβάλ 2022

Ανοίγει και πάλι τις πόρτες του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το δελτίο τύπου μας ήρθε από την Ρόδο, για να αναγγείλει την επιστροφή του καλοκαιρινού φεστιβάλ του νησιού που μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής αναστολής των εκδηλώσεων λόγω covid-19, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του. Και επειδή πια η Αγγλική είναι δεύτερη επίσημη γλώσσα μας, το φεστιβάλ ονομάζεται Rhodes Summer Festival.

POSTER PYX LAX
Πρεμιέρα κάνουν οι Πυξ Λαξ στις 24 Ιουνίου στο Στάδιο “Διαγόρας” και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη. Μετά τους Πυξ Λαξ θ’ ακολουθήσουν ένα σωρό μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και δράσεις, τις οποίες δεν μας αποκαλύπτουν όλες. Ή δεν τις έχουν βρει ακόμα ή μας τις κρατάνε για έκπληξη.

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Ρόδου, δεν είναι εξειδικευμένο σε κάποιο είδος, αλλά καλύπτει μεγάλο μέρος των προτιμήσεων του κοινού, και υπόσχεται – όπως κάνουν όλα τα φεστιβάλ άλλωστε - μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Κάποιες λίγες παραστάσεις που μάθαμε, είναι οι:

Charoulis 37
04/07 Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Στάδιο Διαγόρα

14/07 Θεατρική Παράσταση για παιδιά «Περσέας και Ανδρομέδα» από τον Θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Τάφρου

15/07 Συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο Στάδιο Διαγόρα

18/07 Μουσικοθεατρική επιθεώρηση με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Τάφρου.

23/07 Συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στο Στάδιο Διαγόρα

03/08 Συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Τάφρου

και θα ακολουθήσουν πολλές εκπλήξεις – όπως λέει το δελτίο - που θα ανακοινωθούν σύντομα.
POSTER RSF
Το “Rhodes Summer Festival” ξεκίνησε πριν 9 χρόνια και είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτή είναι σωστή διατύπωση, μια και δεν κάνουν δικές τους παραγωγές, αλλά παίρνουν έτοιμες συναυλίες και παραστάσεις – αλλά να πούμε πως στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί από Buena Vista Social Club μέχρι Goran Bregovic και Marianne Faithfull.

Κάθε χρόνο, όλα τα γραφεία παραγωγής συναυλιών και παραστάσεων στέλνουν τις προτάσεις τους στους δήμους και στα κατά τόπους φεστιβάλ, για να αποφασίσουν και διαλέξουν. Στην Ρόδο ως καλλιτεχνικός διευθυντής αποφασίζει ο Δημήτρης Μίχαλος, ενώ υπεύθυνος οργάνωσης – για να πάνε όλα καλά – είναι ο Παναγιώτης Μουζάκης.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία- και πολύ θα θέλαμε από τα φεστιβάλ που γίνονται στην Ελλάδα κάποια στιγμή να δούμε πιο πρωτότυπα πράγματα, πιο μοναδικές ιδέες και συνεργασίες.

Για παράδειγμα: Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε αν το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Ρόδου θα έχει κάποιο αφιέρωμα στα παραδοσιακά τραγούδια των Δωδεκανήσων ή αν θα έχουν κάποια συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ξεριζωμού των Ελλήνων από την Μικρά Ασία (1922-2022). Θα έχουν κάποια παράσταση με Ρόδιους και Δωδεκανήσιους καλλιτέχνες;

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!