Red Hot Chili Peppers: «Γι’ αυτό ξανασμίξαμε με τον Frusciante»

Οι λόγοι της επανασύνδεσης της μπάντας με τον σπουδαίο κιθαρίστα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η δισκογραφική επιστροφή των Red Hot Chili Peppers είναι γεγονός. Προπομπός της νέας τους δουλειάς το τραγούδι "Black Summer".

Σε αυτό όπως και στο άλμπουμ δίνει το παρών ο πολύς John Frusciante που επιστρέφει δισκογραφικά στο σχήμα μετά το περίφημο "Stadium Arcadium" του 2006.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι Red Hot Chili Peppers στο NME εξήγησαν το γεγονός της επανασύνδεσης.

Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής Anthony Kiedis δήλωσε:

«Η διαδικασία σύνθεσης ενός νέου δίσκου πήγαινε αργά, χωρίς κάποια ξεκάθαρη ώθηση από πίσω της. Ένιωθα πως περιπλανιόμασταν άσκοπα. Τότε, είχαμε εγώ και ο Flea, μια zeitgeist στιγμή όπου νιώσαμε, ξεχωριστά ο καθένας, το ίδιο πράγμα. Πως θα ήταν ωραίο να εμπλεκόταν με κάποιο τρόπο ο John στον νέο δίσκο. Είχε αρχίσει ξανά να ακούγεται το όνομά του στους κύκλους μας».

Ο ίδιος ο John Frusciante πρόσθεσε:

«O Flea μου έβαλε στο κεφάλι την ιδέα της επιστροφής μου, με αποτέλεσμα εγώ να κάθομαι με μια κιθάρα και να αναρωτιέμαι αν είμαι σε θέση να γράψω πλέον rock μουσική. Θα μπορούσα ακόμα άραγε;»

Με τη σειρά του ο Flea αναφέρθηκε στην στιγμή της αποχώρησης του Josh Klinghoffer:

«Συναισθηματικά ήταν πολύ δύσκολο, γιατί θα χώριζαν οι δρόμοι μας έπειτα από δέκα χρόνια (2009 - 2019). Ο Josh δεν ήταν απλώς εξαιρετικός μουσικός, αλλά έδειχνε και μεγάλη ενσυναίσθηση και υποστήριξη, λειτουργούσε ιδιαίτερα συλλογικά. Καλλιτεχνικά όμως, μουσικά μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον John, μας είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστούμε. Το να επιστρέψουμε σε ένα δωμάτιο και να προβάρουμε, αφήνοντας το όλο πράγμα να ξετυλιχθεί, μας ενθουσίασε».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!