Ράι Κούντερ και Ταζ Μαχάλ μαζί

Σε άλμπουμ με τραγούδια του ντουέτου Σόνι Τέρι – Μπράουνι Μακ Γκέι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/04/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
Δύο μουσικοί θρύλοι, ο Ράι Κούντερ και ο Ταζ Μαχάλ, σχεδόν 60 χρόνια αφότου έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί, ξανασυναντήθηκαν για ένα άλμπουμ του με την μουσική των δύο Piemond μπλουζ μάστερς που τους ενέπνευσαν σε όλη τους τη ζωή. Το “Get on Board: The Songs of Sonny Terry & Brownie McGhee”, κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου 2022, στη Nonesuch Records.

Με τον Taj Mahal στα φωνητικά, τη φυσαρμόνικα, την κιθάρα και το πιάνο και τον Ry Cooder στα φωνητικά, την κιθάρα, το μαντολίνο και το μπάντζο — μαζί με τον Joachim Cooder στα ντραμς και το μπάσο — το ντουέτο ηχογράφησε 11 τραγούδια από ηχογραφήσεις και ζωντανές εκτελέσεις των Terry και McGhee, τα οποία και οι δύο ακούστηκαν για πρώτη φορά ως έφηβοι στην Καλιφόρνια.

Τaj Mahal & Ry Cooder - The Making of 'GET ON BOARD'

Ο Ταζ Μαχάλ και ο Ράι Κούντερ ένωσαν αρχικά τις δυνάμεις τους το 1965, σχηματίζοντας τους Rising Sons όταν ο Κούντερ ήταν μόλις 17 ετών και ο Μαχάλ 23. Το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Columbia Records αλλά δεν κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ και το συγκρότημα διαλύθηκε ένα χρόνο αργότερα. Οι ηχογραφήσεις της δεκαετίας του 1960, κυκλοφόρησαν τελικά επίσημα το 1992. Το Get On Board είναι η πρώτη ηχογράφηση του Taj Mahal και του Ry Cooder μαζί από τότε.

Ο Taj Mahal το 1968 πήρε μέρος στο Rolling Stones Rock and Roll Circus των Rolling Stones.

Δείτε το ντουέτο να ερμηνεύει το "I Shall Not Be Moved"

Ο αρμονικίστας, Sonny Terry, και ο κιθαρίστας Brownie McGhee, και οι δύο με καταγωγή από τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν ενεργή σόλο καριέρα, ενώεπίσης συνεργάστηκαν με μερικούς από τους πιο διάσημους μουσικούς της εποχής τους. Όμως ήταν περισσότερο γνωστοί για την 45χρονη συνεργασία τους, η οποία ξεκίνησε το 1939 και περιελάμβανε μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και πολυάριθμες καταξιωμένες ηχογραφήσεις.

Ακούστε τη συνεργασία των Taj Mahal και Ry Cooder στο "The Midnight Special"

Ακούστε εδώ το Drinkin’ Wine Spo-Dee-O-Dee που έχει τραγουδήσει με επιτυχία ο Jerry Lee Lewis

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!