Πρότυπη Σχολή Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης «Θανάσης Πολυκανδριώτης»

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, μαθαίνει την τέχνη του στους νέους...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/09/2012

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ωδείο Αγ. Στεφάνου, συνεργάζεται με το ΜΕΚΕΠΟ, Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας, Πολιτισμού «Οι επόμενοι». Το μουσικό σύνολο «Οι επόμενοι» είναι οι μαθητές – μπουζουκίστες που έλαβαν μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004.

Για πολλά χρόνια τώρα, παρουσιάζεται συνεχώς η ανάγκη μια θεμελιωμένης μεθόδου εκμάθησης λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων, κάτι που ισχύει για όλα τα κλασσικά όργανα. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, για περισσότερο από μία δεκαπενταετία, έχει αφιερώσει το χρόνο του στη δημιουργία και σύνταξη αυτής της μεθόδου, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την πολύχρονη πείρα του στη λαϊκή μουσική. Έχει αναπτύξει αποτελεσματικά προγράμματα διδασκαλίας σε Ελλάδα και Ευρώπη με συνεργασίες όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τα ΤΕΙ Άρτας Τ.Λ.Π.Μ., μεγάλα Ωδεία της χώρας και Μουσικά Κέντρα μεγάλων Δήμων τροφοδοτώντας την ελληνική μουσική με άρτια καταρτισμένους νέους μουσικούς, πάνω στους λαϊκούς δρόμους. Στην προσπάθεια αυτή, συμπράττει με ομάδα γνωστών και έγκριτων μουσικών.

Τα πρώτα λαϊκά μουσικά όργανα για τα οποία υπάρχει ήδη επιλεγμένη βιβλιογραφία, πλήρως καθορισμένη διδακτική ύλη και ολοκληρωμένος οδηγός σπουδών είναι το μπουζούκι, τρίχορδο και τετράχορδο, ο τζουράς και ο μπαγλαμάς, ενώ θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα αντιπροσωπευτικά μας όργανα, τα οποία εμπλουτίζουν και χαρακτηρίζουν τη λαϊκή και παραδοσιακή μας μουσική.

Στη σχολή μπουζουκιού (τρίχορδο, τετράχορδο, τζουρά, μπαγλαμά) λειτουργούν οι εξής τάξεις:
Α’: Προκαταρκτική, κατωτέρα
B ’: Μέση
Γ’: Ανωτέρα, «πτυχίο» εξειδίκευσης
Η διάρκεια φοίτησης ορίζεται ως εξής:
Για την Προκαταρκτική, κατωτέρα ένα έτος
Για τη Μέση δύο έτη
Για την Ανωτέρα, «πτυχίο εξειδίκευσης» δύο έτη

ΩΔΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Λ. Μαραθώνος 4
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6219074, 210 6217005

www.polykandriotis.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!