Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Eagles, Randy Meisner

Σε ηλικία 77 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε από τη ζωή, έπετια από επιπλοκές της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας,  το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των θρυλικών Eagles, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημαs.

Τα τελευταία χρόνια είχε ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές, με αποκορύφωμα τον θάνατο της συζύγου του, Lana Rae Meisner, η οποία αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και πέθανε.

"Οι Eagles με θλίψη ανακοινώνουν ότι το ιδρυτικό μέλος, μπασίστας και τραγουδιστής, Randy Meisner, απεβίωσε χθες το βράδυ (26 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες σε ηλικία 77 ετών, λόγω επιπλοκών από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)", ανακοίνωσε το συγκρότημα την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του.

"Ο Randy ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Eagles και καθοριστικός παράγοντας στην πρώιμη επιτυχία του συγκροτήματος. Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως φαίνεται στην χαρακτηριστική μπαλάντα του, "Take It to the Limit", συνεχίζει η ανακοίνωση.



Από τα τοπικά συγκροτήματα στη δημιουργία των Eagles

randy.jpg

Γεννημένος στις 8 Μαρτίου 1946 στο Scottsbluff της Νεμπράσκα, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του έπαιζε σε τοπικά συγκροτήματα και στα τέλη της δεκαετίας του 1960 είχε μετακομίσει στην Καλιφόρνια και εντάχθηκε σε ένα country rock συγκρότημα, τους Poco, μαζί με τους Richie Furay και Jimmy Messina. Το 1971 δημιούργησε τους Eagles το 1971 μαζί με τους Glenn Frey, Don Henley και Bernie Leadon.

Δούλεψε σε πολλά από τα άλμπουμ του ροκ συγκροτήματος, όπως τα "Eagles", "Desperado", "On The Border", "One of These Nights" και "Hotel California". Αν πολλοί κριτικοί τους αποδοκίμαζαν ως «επιφανειακούς», οι Eagles κυκλοφόρησαν δύο από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ όλων των εποχών, το Hotel California και το Their Greatest Hits (1971-1975).



Ο Meisner εγκατέλειψε τους Eagles τον Σεπτέμβριο του 1977 λόγω "εξάντλησης", αλλά επανενώθηκε με το συγκρότημα στη σκηνή όταν εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998. Οι Eagles αντικατέστησαν τον Meisner με τον μπασίστα και τραγουδιστή Timothy B. Schmit - ο οποίος είχε επίσης διαδεχθεί τον Meisner στο προηγούμενο country-rock συγκρότημά του, τους Poco.



Ο Meisner κυκλοφόρησε αρκετά σόλο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το "Randy Meisner" το 1978, το "One More Song" το 1980, ένα άλλο με τίτλο "Randy Meisner" το 1982 και τη συλλογή "Love Me or Leave Me Alone" του 2004. Ως σόλο καλλιτέχνης δεν πλησίασε ποτέ την επιτυχία των Eagles, αλλά είχε επιτυχίες με τα Hearts on Fire και Deep Inside My Heart και έπαιξε σε δίσκους των Walsh, James Taylor και Dan Fogelberg, μεταξύ άλλων.

Παντρεύτηκε δύο φορές, τη μία όταν ήταν ακόμα έφηβος, και απέκτησε τρία παιδιά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!