Πάολα και Μπρέγκοβιτς μαζί στα Πρέσπεια

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ακόμη και συναυλία της Άννας Βίσση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιώργος Λιάνης, ψυχή και εμπνευστής του Φεστιβάλ αποφάσισε να σμίξει την Πάολα -η οποία και πέρυσι τραγούδησε στα Πρέσπεια στιγμές του Μίκη Θεοδωράκη- με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Όπως δηλώνει σχετικά ο ίδιος: «Η Πάολα είναι μεγάλη τραγουδίστρια και σπουδαίος άνθρωπος. Και πέρσι η εμφάνισή της μαγνήτισε τον κόσμο. Έχει αυτό το ιδιαίτερο εξωτικό στοιχείο, το τσιγγάνικο, παρότι δεν είναι τσιγγάνα, που πιστεύω ταιριάζει απόλυτα με τον βαλκανικό ήχο του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο οποίος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που άνοιξε τις εκδηλώσεις πριν από 30 χρόνια και έκτοτε μας έχει τιμήσει με την παρουσία του άλλες τρεις φορές».

Σε άλλη εκδήλωση του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί η Άννα Βίσση, για την επιλογή της οποίας ο Γιώργος Λιάνης σημειώνει:

«Την γνωρίζω χρόνια πολλά την Άννα. Απ’ το ξεκίνημά της. Ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου που κάναμε παρέα τότε με την πρώην σύζυγό μου, τη Λιζέττα Νικολάου, αυτήν την εξαιρετική ερμηνεύτρια που επίσης εμφανίζονταν μαζί τους. Όταν πρότεινα στη Βίσση να εμφανιστεί στα Πρέσπεια ενθουσιάστηκε. "Γιατί όχι;" μου απάντησε και το κλείσαμε αμέσως».

Το πρόγραμμα στα 31α Πρέσπεια, περιλαμβάνει ακόμη μια βραδιά αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Βασίλη Τσιτσάνη, με τους Μανώλη Μητσιά και Ελένη Βιτάλη καθώς και θεατρικούς μονολόγους και την Κοραλία Καράντη ενώ θα υπάρξουν και άλλες δυνατές εκπλήξεις.

Στους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου, θα υπάρξει αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!