Πανευρωπαϊκή Έκκληση προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων!

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους Δημιουργούς να παρέμβουν και να αντισταθούν στην «καταστρατήγηση» των πνευματικών τους δικαιωμάτων στο διαδίκτυο και όχι μόνο!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/02/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από το Τμήμα Επικοινωνίας & Πολιτισμού της ΑΕΠΙ λάβαμε το «μήνυμα» που ακολουθεί:

Σας γνωστοποιούμε την επείγουσα έκκληση που λάβαμε από τη Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία μας GESAC, για κινητοποίηση και  άμεση συμμετοχή των Ευρωπαίων δημιουργών με προσωπικές παρεμβάσεις τους και μηνύματα υπέρ της προστασίας της πνευματικής τους  ιδιοκτησίας.

H κα Julia Reda, Ευρωβουλευτής του Κόμματος των Πειρατών, κατέθεσε στη Νομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτάσεις για δήθεν «εκσυγχρονισμό» της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι οποίες, όμως, καταργούν στην πράξη τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών.

Ενδεικτικά προτείνει:

- Μείωση χρόνου προστασίας από 70 σε 50 χρόνια

- Αύξηση των τρόπων εκμεταλλεύσεων - ακόμα και των εμπορικών – που δε θα χρειάζονται αδειοδότηση

- Κατάργηση υποχρέωσης καταβολής δικαιωμάτων ή αποζημίωσης για όλες τις εκμεταλλεύσεις που θα ορισθούν ως εξαιρέσεις

- Κατάργηση ευλόγου αμοιβής ακόμα και για τα ιδιωτικά αντίγραφα (λευκή κασσέτα).

Η κα Julia Reda δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής σχολίων από την πλευρά των δημιουργών στο blog της στην ηλεκτρονική διεύθυνση juliareda.eu

Η GESAC εκφράζει την έντονη ανησυχία της, διότι μεγάλες κατηγορίες χρηστών μουσικής  καθώς και όσοι επιθυμούν την ελεύθερη πρόσβαση στα πνευματικά έργα στο διαδίκτυο, με σχόλια τους στο blog της κας Reda  σκοπεύουν να διαμορφώσουν και να επηρεάσουν τη γνώμη των Ευρωβουλευτών, ενάντια στα συμφέροντα των πνευματικών δημιουργών.

Η GESAC κάνει έκκληση σε όλους τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης της Ευρώπης να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν  επειγόντως όλους τους δημιουργούς τους  ώστε να παρέμβουν  άμεσα με προσωπικές διαμαρτυρίες τους στο blog της κας Reda, και να υποστηρίξουν σθεναρά την  άποψη  των δημιουργών, ώστε να αντισταθμίσουν τα  αρνητικά για τους δημιουργούς μηνύματα που λαμβάνει η ίδια  από τους οπαδούς της, και σε καμία περίπτωση να μη φανεί ότι τα μόνα μηνύματα ή σχόλια που έγιναν στο blog της είναι από  το Κόμμα των Πειρατών.

Η ΑΕΠΙ έχει ήδη στείλει επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους Ευρωβουλευτές, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της και την αγωνία της για το μέλλον των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο, εάν ψηφισθούν οι προτεινόμενες τροπολογίες.

Σας καλούμε να  ενώσετε άμεσα την προσωπική φωνή σας με τις  διαμαρτυρίες  των Ευρωπαίων συναδέλφων σας  και να στείλετε επειγόντως και τις δικές σας διαμαρτυρίες στο Blog της κας Reda (προσοχή: η διαδικασία συμμετοχής στην υποβολή σχολίων θα πρέπει να γίνει απ΄ ευθείας  από εσάς τους ίδιους ατομικά και όχι μέσω της ΑΕΠΙ).

Η κεντρική ιδέα των μηνυμάτων είναι: Να μη μειωθούν, αλλά αντιθέτως να ενισχυθούν τα δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών να αδειοδοτούν και να αμείβονται για κάθε χρήση των έργων τους στο διαδίκτυο, ώστε να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για να συνεχίζουν να παράγουν πολιτισμό. Αυτό είναι ήδη ένα κατοχυρωμένο και παγκόσμια αναγνωρισμένο ανθρώπινο δικαίωμά τους. Για το σκοπό αυτό, ενώνουν τη φωνή τους, με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης  στους οποίους έχουν αναθέσει και τους εκπροσωπούν, να προβάλουν και να υποστηρίζουν το αίτημά τους αυτό απέναντι σε κάθε απόπειρα  καταστρατήγησης της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων τους, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Σας επισυνάπτουμε, προς διευκόλυνσή σας, ενδεικτικά διαμαρτυρίες δημιουργών, ώστε να διαμορφώσετε ανάλογα τη δική σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!