Παγκόσμιο ρεκόρ: Νέα πιο γρήγορη ηχογράφηση και πώληση δίσκου

(VIDEO) Καταρρίφθηκε το προηγουμενο του Jack White κατά περίπου μια ώρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήταν το 2014 όταν ο Αμερικανός τραγουδοποιός έγραφε ιστορία.

Συγκεκριμένα White ηχογράφησε ένα limited edition επτάιντσο με το "Lazaretto", το κομμάτι δηλαδή του σπουδαίου ομότιτλου άλμπουμ του.

Ηχογράφηση, τύπωση και πώληση σε 3 ώρες, 55 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Αυτό ήταν μέχρι πριν λίγες στιγμές το παγκόσμιο ρεκόρ για το μικρότερο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ηχογράφηση ενός δίσκου και την πώλησή του.

Κι αυτό γιατί οι Ολλανδοί rockers DeWolff ηχογράφησαν ζωντανά ένα μίνι άλμπουμ και κατάφεραν να πουλήσουν το αντίτυπό του βινυλίου τους σε δισκάδικο σε 2 ώρες, 59 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Αναλυτικότερα, οι DeWolff, ηχογράφησαν μια ζωντανή εικοσάλεπτη εκδοχή του κομματιού "Rosita" μέσα από το φετινό τους δίσκο, "Love, Death & In Between" στο Record Industry της ολλανδικής πόλης Haarlem.

Το "Rosita Rapida" όπως είναι και ο τίτλος του δίσκου βινυλίου πουλήθηκε στο δισκάδικο Sounds Haarlem, στους χρόνους που προαναφέραμε, βελτιώνοντας το ρεκόρ του Jack White κατά περίπου μια ώρα.

Να σημειώσουμε πως οι DeWolff έκαναν την ηχογράφηση με παρουσία φίλων και θαυμαστών τους ενώ σχεδόν παράλληλα ολοκληρώνονταν το artwork και η κοπή του βινυλίου.

Κατατοπιστικό το video που ακολουθεί

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!