Οι Wishbone Ash γιορτάζουν την 50η επέτειο του «Argus»

Αν και δεν ήταν πολύ συμπαθείς στα Μέσα Ενημέρωσης γρήγορα καθιερώθηκαν σ’ ένα πλατύ κοινό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το «Argus” των Wishbone Ash, ένα από τα πιο ιστορικά άλμπουμ στην ιστορία του Βρετανικού Ροκ και από τα κορυφαία prog-rock, γιορτάζει την 50ή επέτειο του με κυκλοφορίες πολλαπλών μορφών box set στις 14 Απριλίου 2023 μέσω της Madfish.

Το διαχρονικό άλμπουμ που σχεδίασε η Hipgnosis, το "Argus" του 1972 των Andy Powell, Martin Turner, Steve Upton και Ted Turner αναμειγνύει το hard-rock με το blues και τη folk με το progressive με ένα ιδιαίτερο ποιοτικό αποτέλεσμα. Το "Argus" ήταν το τρίτο στούντιο LP του γκρουπ και αναμφίβολα το κλασικό άλμπουμ τους στη δεκαετία του '70. Δεν είναι μόνο το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της καριέρας τους, με το αγαπημένο κομμάτι των θαυμαστών τους "Blowin' Free", αλλά γεμάτο με αξιομνημόνευτες και διαχρονικές μελωδίες όπως "The King Will Come", "Time Was", "Warrior" και " Throw Down The Sword». Ένα άλμπουμ που θεωρείται ορόσημο για την εξέλιξη της κιθάρας με τους Andy Powell και Ted Turner να αφήνουν την ανεξίτηλη σφραγίδα στους σε συγκροτήματα όπως οι Thin Lizzy, Iron Maiden, Lynyrd Skynyrd και Metallica, μεταξύ άλλων. Ήταν επίσης μια τεχνική που ανέπτυξαν οι Steely Dan για τη δική τους επιτυχία "Reelin' In The Years" toy 1972

Η Madfish παρουσιάζει την πιο ολοκληρωμένη έκδοση αυτού του άλμπουμ μέχρι σήμερα. Το «κουτί» του "Argus 50th Anniversary" περιέχει:

* 3 CD: Το remaster του Martin Turner "Argus", "Live At The Alexandra Palace 1973 & Memphis 1972". Διαθέτει επίσης 4 ανέκδοτες έως τώρα demo ηχογραφήσεις.

* 2 LP: Πρωτότυπο "Argus" replica, remastered για αυτήν την κυκλοφορία + "Argus Live" σε κίτρινο βινύλιο (επιλεγμένες ηχογραφήσεις από το "Alexandra Palace & Memphis").

* DVD: Στιγμιότυπα από τη γαλλική και ελβετική τηλεόρασης, "Live from the Rainbow 1973 & RTS Broadcast From 1974".

* 7" (45άρι)Κόκκινο βινύλιο Single του "Blowin' Free".

* Βιβλίο 48 σελίδων με σπάνιες φωτογραφίες και εκτενείς σημειώσεις με συνεισφορές των Andy Powell, Martin Turner και Steve Upton.

* Αριθμημένο πιστοποιητικό γνησιότητας

Οι προπαραγγελίες είναι διαθέσιμες από το Madfish.

Οι WISHBONE ASH σημείωσαν σημαντική επιτυχία τη δεκαετία του ’70, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν από τα πιο δημοφιλή prog rock/hard rock συγκροτήματα της Αγγλίας, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία με 8 άλμπουμ στο Top 40. Αν και δεν κατάφεραν να ζωντανέψουν τη δύναμη των δίσκων τους στην σκηνή, παρ’ όλα αυτά στη Βρετανία και ιδιαίτερα στην Αμερική αποτελούσαν σπουδαίο γεγονός στις ζωντανές εμφανίσεις τους κάνοντας περιοδείες σε όλη αυτή την δεκαετία αυτή, αλλά και στις επόμενες δεκαετίες.

Το 1972 ήταν μία από τις πιο αξιομνημόνευτες χρονιές της ροκ μουσικής με σημαντικές κυκλοφορίες, μια χρυσή εποχή κλασικών άλμπουμ, όπως τα "Exile On Main Street", "Machine Head", "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars", "All The Young Dudes", "Roxy Music", "Can't Buy A Thrill", "Sailin' Shoes", "Foxtrot", "Demons And Wizards", "Transformer" και "Barnstorm" — από τους THE ROLLING STONES, DEEP PURPLE, DAVIE BOWIE, MOTT THE HOOPLE, ROXY MUSIC, STEELY DAN, LITTLE FEAT, GENESIS, URIAH HEEP, LOU REED και JOE WALSH, μεταξύ άλλων. Μεταξύ αυτών των καταπληκτικών καλλιτεχνών και δίσκων ήταν οι WISHBONE ASH και το πρωτοποριακό άλμπουμ τους "Argus".

Οι Wishbone Ash αν και δεν ήταν πολύ συμπαθείς από τα μέσα ενημέρωσης γρήγορα καθιερώθηκαν σ’ ένα πλατύ κοινό και στα μέσα του 1972 και έφθασαν με το “Argus” στο Νο3 του βρετανικού τσαρτ και κυριάρχησαν στη δεκαετία του '70, περίοδος που επικεντρώθηκαν στην εμπνευσμένη μουσική τους, το χαρούμενο πνεύμα και τα ευρηματικά τραγούδια. Οι συναυλίες τους θεωρούνταν συγκινητικές και το ηχογραφημένο έργο τους υπέροχο. Το "Argus" παραμένει ορόσημο στο εκπληκτικό ρεπερτόριο του συγκροτήματος. Η επετειακή έκδοση του είναι μια ζωτικής σημασίας προσθήκη στον κατάλογο τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!