Οι Spiritualized κυκλοφορούν 4 άλμπουμ τους σε βινύλιο με τα αυθεντικά tapes

Οι δίσκοι της σειράς αυτή θα «κοπούν» σε 180g και θα είναι διπλά LP.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Spiritualized ανακοίνωσαν την επανέκδοση των τεσσάρων πρώτων άλμπουμ τους σε βινύλιο, εκδόσεις τις οποίες θα επιμεληθεί ο frontman του γκρουπ Jason Pierce. Έτσι σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει το "Lazer Guided Melodies" του 1992, στις 23 Απριλίου.

Οι δίσκοι της σειράς αυτή θα «κοπούν» σε 180g και θα είναι διπλά LP ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα αυθεντικά tapes από την Alchemy Mastering, ενώ ο Πιρς αναφέρει:

«Όταν ακούω αυτούς τους δίσκους μας ευχαριστιέμαι γιατί ακούγεται σαν κάποιος να έχει βρει τον δρόμο του. Υπήρχαν πολλές ιδέες, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μπουν οι βάσεις σε ένα χώρο που θα τις έκανε να λειτουργούν. Λοιπόν, υπήρξε μια τεράστια ελευθερία στον τελευταίο δίσκο που κάναμε στην Spacemen 3 (εν.το Let It Come Down) και όταν ξεκινήσαμε είπα: Εντάξει, όλα είναι δικά σας. Πάμε…»

«Ηχογραφήσαμε τα κομμάτια στο στούντιο που βρίσκεται κοντά στο διαμέρισμά μου, το οποίο ήταν ένα μέρος όπου κατά κύριο λόγο ηχογραφούσαν διαφημιστικά jingles και εκεί κάναμε όλους τους δίσκους στην Spacemen 3, αλλά στη συνέχεια οι ηχογραφήσεις μεταφέρθηκαν στο Battery Studios στο Λονδίνο, για να εξερευνήσουμε έναν πιο επαγγελματικό ήχο στην μουσική μας…. Όταν δοκίμασα με αυτόν τον τρόπο να κάνω πράγματα, άνοιξα έναν ολόκληρο κόσμο και έμεινα έκπληκτος που κάποιος θα μπορούσε να πάρει αυτά τα κομμάτια και να το μετατρέψει στο δίσκο που έγινε ....»

Τα άλλα τρία άλμπουμ της σειράς: "Pure Phase" του 1995, “Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space" του 1997 και το "Let It Come Down" του 2001 που πρόκειται να ακολουθήσουν, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρών η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το τελευταίο LP των Spiritualized κυκλοφόρησε το 2018 "And Nothing Hurt".

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!