Οι Roxy Music πάλι μαζί στην 50η επέτειο τους με περιοδεία

Επανεκδίδουν σε βινύλιο τους δίσκους τους σε ειδική τιμή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Roxy Music ανακοίνωσαν περιοδεία για την 50ή επέτειο με συναυλίες στην Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη όλο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022.

Το ταξίδι με γενικό τίτλο “Roxy Music 50th-Anniversary Tour 2022” ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου στο Τορόντο και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου στο Λονδίνο.

Roxy Music

Τα εισιτήρια για τις ημερομηνίες του Ηνωμένου Βασιλείου θα αρχίσουν να πωλούνται στο ευρύ κοινό στις 31 Μαρτίου, ενώ η προπώληση των εισιτηρίων για τις ημερομηνίες της Βόρειας Αμερικής ξεκινά στις 4 Απριλίου. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του συγκροτήματος και να δείτε την πλήρη λίστα των ημερομηνιών της περιοδείας παρακάτω.

Roxy Music ROCKNROLL HALL OF FAME 2019

Η επερχόμενη περιοδεία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Bryan Ferry, ο Andy Mackay, ο Phil Manzanera και ο Paul Thompson θα εμφανιστούν με το όνομα Roxy Music από το 2011. Οι Ferry, Mackay και Manzanera μοιράστηκαν τη σκηνή στο Rock & Roll Hall of Fame ως Roxy Music το 2019 αλλά ο Thompson έκατσε έξω από την τελετή λόγω της αρθρίτιδας του.

Όσο για τον αρχικό κημπορντίστα Brian Eno, ο οποίος δεν θα παίξει στην επερχόμενη περιοδεία, αρνήθηκε να πετάξει στην τελετή για περιβαλλοντικούς λόγους.

Roxy Music perform "Avalon" at the 2019 Rock & Roll Hall of Fame Induction Ceremony


Οι Roxy Music θα γιορτάσουν περαιτέρω την 50η επέτειό της, επανεκδίδοντας και τα οκτώ στούντιο άλμπουμ τους σε βινύλιο σε ειδική τιμή. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1972 και η συνέχεια του, For Your Pleasure, θα φτάσουν την 1η Απριλίου, με τα υπόλοιπα άλμπουμ να κυκλοφορούν σε ζευγάρια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ιστορικό τους :

Οι Roxy Music είναι δημιούργημα του Brian Ferry που ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας στο Νιούκαστλ της Αγγλίας σε ένα soul γκρουπ Gas Works ενώ ήταν ακόμη σπουδαστής. Κάποια στιγμή είχε την ιδέα να τραβήξει την προσοχή σχηματίζοντας ένα ροκ γκρουπ. Έτσι έμαθε πιάνο μέσα σε 10 ημέρες και άρχιζε να μαζεύει μουσικούς. Το όνομα Roxy Music το πήραν από ένα κατάλογο του παλιού κινηματογράφου. Υπέγραψαν στην Island Records και ο πρώτος δίσκος τους βγήκε το 1972. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έγινε επιτυχία το “Virginia Plain” και ακολούθησε το “Pyjamarama”.
Roxy Music
Στο μεταξύ ο Eno αύξανε την δημοτικότητά του, κάτι που δεν είχε προβλέψει ο Ferry. Έτσι στο δεύτερο δίσκο τους “For Your Pleasure” ο Eddie Jobson (βιολί, κήμπορντς) αντικατέστησε τον Brian Eno που ακολούθησε σόλο καριέρα. Στα επόμενα χρόνια το γκρουπ αλλά και ο Ferry σαν σόλο καλλιτέχνης γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική ώσπου ο Ferry επικεντρώθηκε περισσότερο στην δική του πορεία και εμφανιζόταν στις συναυλίες με περίεργα εφέ και εκκεντρικά κοστούμια.
Bryan Ferry
Οι ημερομηνίες που ανακοίνωσαν :

Roxy Music 50th-Anniversary Tour 2022

Sept. 7 - Toronto, ON @ Scotiabank Arena
Sept. 9 - Washington, DC @ Capital One Arena
Sept. 12 - New York, NY @ Madison Square Garden
Sept. 15 - Philadelphia, PA @ Wells Fargo Center
Sept. 17 - Boston, MA @ TD Garden
Sept. 19 - Chicago, IL @ United Center
Sept. 21 - Austin, TX @ Moody Center
Sept. 23 - Dallas, TX @ American Airlines Center
Sept. 26 - San Francisco, CA @ Chase Center
Sept. 28 - Los Angeles, CA @ The Forum
Oct. 10 - Glasgow @ OVO Hydro
Oct. 12 - Manchester @ AO Arena
Oct. 14 - London @ The O2
Brian 2019

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!