Οι Regard Persian Trio μας ταξιδεύουν στη σύγχρονη περσική μουσική

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια όμορφη μουσική βραδιά σύγχρονης περσικής μουσικής με τους Regard Persian Trio μας προτείνει ο σαξοφωνίστας James Wylie, γνωστός από την συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, ως μέλος του συγκροτήματός του, λάτρης και μελετητής της περσικής μουσικής, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο Zp87. Ένα live με ελεύθερη συνεισφορά στην είσοδο.

Το Regard Persian Trio, που ιδρύθηκε το 2013 από τρεις Ιρανο-Καναδούς μουσικούς που ζουν στο Μόντρεαλ, είναι γνωστό για την καινοτόμο προσέγγισή τους στην περσική μουσική. Το τρίο αποτελείται από μέλη που το καθένα εξερευνά και παρουσιάζει νέους ήχους στην περσική μουσική μέσω των αντίστοιχων οργάνων του. Η μουσική τους γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ παράδοσης και το σήμερα, με αποτέλεσμα σύγχρονες συνθέσεις που έχουν τη δύναμη να μεταφέρουν το κοινό τους πέρα από τα χρονικά όρια.

Το ξεκίνημα του Regard Persian Trio έγινε μετά από μια μαγευτική συναυλία το 2013 ως μέρος της σειράς "Garage Concerts" στο Μόντρεαλ. Η χημεία του Trio ήταν ολοφάνερη, οδηγώντας στη γέννηση αυτής της μοναδικής μουσικής προσπάθειας.

Από την ίδρυσή τους, το trio Regard Persan έχουν ξεκινήσει μια μουσική πορεία που τους έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έχουν παρουσιάσει το χαρακτηριστικό τους μείγμα περσικής μουσικής σε αμέτρητες συναυλίες στον Καναδά, το Μεξικό, την Ευρώπη και την Κίνα. Οι ερμηνείες τους πιθανότατα χαρακτηρίστηκαν από την ανάμειξη παραδοσιακών περσικών μουσικών στοιχείων με καινοτόμες προσεγγίσεις, δημιουργώντας μια σύγχρονη μουσική εμπειρία που αντηχεί σε κοινά από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα.

Τους Regard Persian Trio αποτελούν οι:

Saeed Kamjoo - Kamancheh/Gheychak
Pouria Pournazeri - Tambour
Ziya Tabassian - tombak/percussion
Περισσότερα για τους Regard Persian Trio εδώ: http://www.regardpersan.com/projects/

Info:

Regard_Persan.jpg

REGARD PERSAN - Σύγχρονη Περσική Μουσική

14 November, 20.00
www.regardpersan.com/
Zp87

Ζωοδόχου Πηγής 87, Νεάπολη- Εξάρχεια, Αθήνα

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!