Οι Public Image Ltd με John Lydon σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα, θα εμφανιστούν στο Gagarin
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/04/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Public Image Ltd, γνωστοί και ως PiL δημιουργήθηκαν το 1978 από τον John Lydon, γνωστό και ως Johnny Rotten, πρώην τραγουδιστή του πανκ συγκροτήματος Sex Pistols.

Στην παρούσα φάση τους οι PiL αποτελούνται από το μακροβιότερο line-up στην ιστορία του συγκροτήματοςΜε τους PiL, ο Lydon ήθελε να εξερευνήσει νέους ήχους και να πειραματιστεί με διαφορετικά είδη. Η πρώιμη μουσική του συγκροτήματος ήταν μια μίξη πανκ, ρέγκε και πειραματικής ροκ και ήταν γνωστή για το avant-garde στυλ και την καινοτόμο προσέγγιση της μουσικής.

Οι PiL κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, "Public Image: First Issue", το 1978. Το άλμπουμ γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έφτασε στην πρώτη δεκάδα των βρετανικών charts. Ακολούθησε μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των "Metal Box" (1979) και "Album" (1985), τα οποία περιείχαν τραγούδια επιτυχίας όπως "Death Disco" και "Rise".
John Lydon 21

Ωστόσο, παρά την επιτυχία τους, οι PiL αγωνίστηκαν για τη δημόσια εικόνα τους. Ο Lydon επικρίθηκε συχνά για την επιθετική του προσωπικότητα και την συγκρουσιακή του συμπεριφορά, η οποία οδήγησε σε συγκρούσεις με τα μέσα ενημέρωσης και τη μουσική βιομηχανία.

Όμως, παρά τις διαμάχες, ο PiL συνέχισε να πιέζει τα όρια και να πειραματίζεται με νέους ήχους. Στη δεκαετία του 1980, ενσωμάτωσαν στοιχεία funk και dance μουσικής στη μουσική τους, κάτι που οδήγησε σε μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία και ένα ευρύτερο κοινό.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, οι PiL είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, με τον Lydon να είναι το μόνο σταθερό μέλος. Το συγκρότημα τελικά διαλύθηκε το 1992, αλλά ενώθηκαν ξανά το 2009 και συνέχισαν να περιοδεύουν και να κυκλοφορούν νέα μουσική.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα τους, οι PiL παραμένουν ένα σημαντικό συγκρότημα στην ιστορία της πανκ και της πειραματικής μουσικής. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στη μουσική και η προθυμία τους να ξεπεράσουν τα όρια έχουν εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες και μουσικούς όλα αυτά τα χρόνια και η επιρροή τους συνεχίζει να γίνεται αισθητή σήμερα.
public image gagarin 205
Οι διοργανωτές ενημερώνουν σχετικά με τις συναυλίες τους στην Ελλάδα:
Οι Public Image Ltd του εμβληματικού John Lydon (του “Johnny Rotten” των Sex Pistols), έρχονται στο Gagarin για μία ιστορική συναυλία το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Θα εμφανιστούν επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Principal Club Theater
Στην παρούσα φάση τους οι PiL αποτελούνται από το μακροβιότερο line-up στην ιστορία του συγκροτήματος.

Η τρέχουσα περιοδεία γίνεται στα πλαίσια της κυκλοφορίας του 11ου δίσκου τους και πρώτου έπειτα από 8 χρόνια, με τίτλο “End Of World” που αναμένεται το καλοκαίρι.
Προπώληση: 30€, 32€, 35€

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!