Οι Μεγάλες Ρεμπέτισσες από την Κατερίνα Τσιρίδου στο Μέγαρο

Ένα αφιέρωμα στις ρεμπέτισσες Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ, Μαρίκα Νίνου και Σωτηρία Μπέλλου.
07/01/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Κατερίνα Τσιρίδου, παρουσιάζει με σεβασμό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον κύκλο «Ανθρώπινη φωνή», τις μεγάλες κυρίες του ρεμπέτικου τραγουδιού Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ, Μαρίκα Νίνου και Σωτηρία Μπέλλου.

Γυναίκες που διείσδυσαν δυναμικά στον ανδροκρατούμενο τότε χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού και κατέκτησαν ισότιμα τον τρόπο έκφρασης μέσα από το τραγούδι και τη θέση τους στο χώρο του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ, τη Στέλλα Χασκίλ, τη Μαρίκα Νίνου και τη Σωτηρία Μπέλλου, με τραγούδια που τις καθιέρωσαν, αλλά και με προβολές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο: παίρνοντας επάξια τη σκυτάλη της ρεμπέτικης ερμηνείας από τις μεγάλες ρεμπέτισσες του είδους, η Κατερίνα Τσιρίδου τιμά και προβάλλει τη χώρα μας ανά τον κόσμο σε φεστιβάλ, μουσικές συναντήσεις, συναυλίες, αλλά και μέσα από τη δισκογραφία της.

Η πρώτη διεθνής δισκογραφική της παραγωγή, το 2012, με τίτλο «Kompania Live» στην οποία συμμετείχε μαζί με την ομώνυμη ομάδα καλλιτεχνών, έφτασε στο Νο 5 του παγκόσμιου chart στοWMCE.

Η Κατερίνα Tσιρίδου έχει πρωτιές στην κατηγορία East European και Mediterannean και κατέχει τις δύο πρώτες θέσεις στο top 40 της παγκόσμιας μουσικής πλατφόρμας ethnocloud.

Ξεκίνησε καλλιτεχνικά σε ηλικία 19 ετών, δίπλα στο Στέλιο Βαμβακάρη και το Σπύρο Λιόση, τον Τάκη Μπίνη, τη Ρένα Στάμου, τον Ιορδάνη Τσομίδη, τον Τόλη Χάρμα και τη Λέλα Παπαδοπούλου. Ξεχωριστές ήταν οι συνεργασίες της με τους Κώστα Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Κορακάκη, Δούκισσα. Ωστόσο, την πορεία της σημάδεψε η συνεργασία της με τον Μπάμπη Γκολέ, το Γιώργο Ξηντάρη και τον Αγάθωνα, με τους οποίους συνεργάστηκε πολλές φορές και δισκογραφικά.

Η Κατερίνα Τσιρίδου μελέτησε και κατέγραψε τις μουσικές και ηχοχρωματικές ιδιαιτερότητες των τεσσάρων σπουδαίων γυναικών και μας ταξιδεύει με τη φωνή και το μπαγλαμά της.

Παρουσιάζει ο Δημήτρης Πετρόπουλος
Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Νίκος Πρωτόπαπας

Μαζί της σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές

Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα - τραγούδι
Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν
Αντώνης Ξηντάρης: μπουζούκι
Θοδωρής Ξηντάρης: μπουζούκι
Μιχάλης Δανίας: βιολί

Ηχολήπτης: Νίκος Καραπιπέρης

Info:


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Banquet

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017
Είσοδος 10 ευρώ
Ώρα έναρξης 22.30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates