Οι Έλληνες special guests της Loreena McKennitt στο Ηρώδειο

«Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής από την folk νεράιδα».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με αυτόν τον τρόπο το ενημερωτικό δελτίο προμοτάρει τις εκπλήξεις της συναυλίας της Loreena McKennitt στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού την Πέμπτη 27 Ιουνίου, μία μέρα μετά από την εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Γης - Τετάρτη 26 Ιουνίου).

Όσον αφορά την παράστασή της στην Αθήνα, η Καναδή world/ethnic/folk καλλιτέχνης θα έχει αρκετούς special guests που θα εμφανιστούν στη σκηνή μαζί με την ίδια και το πενταμελές συγκρότημά της.

Έτσι στη συναυλία του Ηρωδείου, μαζί με τη Loreena McKennitt, θα βρίσκονται οι περίφημοι Έλληνες δεξιοτέχνες μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί της στο τελευταίο της άλμπουμ, με τίτλο "Lost Souls".

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι) αλλά κι ο Χάιγκ Γιαζιτζιάν (ούτι), ο οποίος αν και Συριακής καταγωγής, είναι «δικός» μας πια, αφού ζει και δημιουργεί εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

Ακόμη, ο διάσημος κιθαρίστας, Pavlo Simtikidis, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής (από την Καστοριά), αλλά γεννήθηκε και διαμένει στο Τορόντο του Καναδά.

Ο Pavlo (όπως είναι ευρέως γνωστός), παίζει κιθάρα μ’ ένα folk στυλ που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική με τη latin, βάζοντας με pop πινελιές. Έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από δέκα δίσκους κι έχει βραβευτεί επανειλημμένως για το έργο του.

Εκτός αυτών όμως, στην μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, καλεσμένη για να παίξει βιολί, θα είναι και η πολυβραβευμένη συνθέτης και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία έχει γράψει, μεταξύ άλλων, πολλά, σημαντικά soundtrack, για ελληνικές και ξένες ταινίες, με πιο γνωστή ίσως στιγμή την «Πολίτικη Κουζίνα».
loreenamckennitt27jun

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!