Ο Ritchie Blackmore εξηγεί γιατί εγκατέλειψε τους Deep Purple

Σε συνέντευξή του αναφέρει ότι δεν εμπνεόταν από την μουσική των Deep Purple τον τελευταίο καιρό μαζί τους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο πρώην κιθαρίστας και συνιδρυτής των Deep Purple, Ritchie Blackmore, αναπολεί τις τελευταίες του μέρες στο συγκρότημα, μια εποχή όπου προφανώς δεν ένιωθε έμπνευση λόγω υποτιθέμενης έλλειψης «μελωδικού» υλικού.

Ο μουσικός σε συνέντευξή του στο Long Island Weekly, μίλησε για τη συνθετική του συνεισφορά καθώς και τη μουσική του συγκροτήματος τις ημέρες που οδήγησαν στην τελική αποχώρησή του.

«Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά η σύγχρονη προσέγγιση με τα σύγχρονα όργανα», είπε ο Blackmore. «Χρησιμοποιούμε συνθεσάιζερ σε ορισμένα πράγματα, αλλά είναι εκεί για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε με τα άλλα όργανα.
Ritchie Blackmore in Hamburg
Όλα έχουν να κάνουν με την επιστροφή στα βασικά — την απλή μουσική».
«Η μελωδία είναι πολύ σημαντική για μένα. Είναι σημαντικό πράγμα. Γι' αυτό, ακόμα και στους Deep Purple, προς το τέλος, πριν φύγω, η μουσική μας ήταν λίγο μονοφωνική. Δεν υπήρχε πολύ μελωδία και αν δεν ακούσω μια μελωδία, δεν μπορώ να εμπνευστώ».

Ο κιθαρίστας στάθηκε επίσης στα σύγχρονα ροκ συγκροτήματα και την προφανή έλλειψη «μελωδίας» τους, λέγοντας: «Βρίσκω ότι με πολλές σκληρές ροκ μπάντες σήμερα - όχι το death metal ή οτιδήποτε άλλο - η μελωδία σίγουρα δεν υπάρχει και δεν μπορώ να σχετιστώ με αυτό."

Να σημειωθεί ότι ο Blackmore δεν έχει παίξει με το γκρουπ από την τελευταία του αποχώρηση το 1993.
Ritchie Blackmore Candice in Venice
Οι Deep Purple ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα ότι ο κιθαρίστας Simon McBride θα ενταχθεί στο συγκρότημα ως μόνιμο μέλος, μετά την αποχώρηση του Steve Morse για να φροντίσει τη σύζυγό του Janine, η οποία παλεύει με τον καρκίνο.

«Το παίξιμο του Simon ανήκει εκεί στους σπουδαίους κιθαρίστες», αναφέρει μια επίσημη δήλωση. «Φυσικά, ο Steve δεν μπορεί να αντικατασταθεί, όπως και ο Ritchie, και ο Steve έχει μια μακρά κληρονομιά με τους Deep Purple. Στον Simon δεν βρήκαμε αντικαταστάτη, αλλά έναν εξαιρετικά ταλαντούχο και συναρπαστικό κιθαρίστα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!