Ο Paul McCartney ολοκλήρωσε μόνος την τριλογία του

Ένα προσωπικό στιγμιότυπο ενός διαχρονικού καλλιτέχνη σε ένα μοναδικό σημείο στην ιστορία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μπορεί ο 78χρονος Paul McCartney να παραδέχθηκε ότι χρειάζεται λίγη “βοήθεια” όταν τραγουδά κι έτσι έχει πάνω του ένα τηλεμεταφορέα στις συναυλίες για να μην ξεχνά τα λόγια κάποιων θρυλικών τραγουδιών των Beatles, όμως ο επαγγελματισμός του είναι το ίδιο αξεπέραστος και στο στούντιο κάτι για το οποίο φημιζόταν από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του με τους Beatles.

O Sir Paul 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου σόλο άλμπουμ του “McCartney”, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του “McCartney IIΙ” στις 18 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας την τριλογία του, με τον ίδιο Paul να παίζει όλα τα όργανα, να γράφει και να ηχογραφεί κάθε τραγούδι. Ένα εντελώς σόλο έργο του.

paul mccartney the beatles songs lyrics teleprompter concert music news latest update 2776241

Ο Paul δεν είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει άλμπουμ μέσα στο 2020, αλλά στην απομόνωση του “Rockdown”, σύντομα βρέθηκε να κάνει μερικά παλιότερα μουσικά σκίτσα και να δημιουργεί ακόμη περισσότερα καινούργια. Έτσι δημιουργήθηκε μια εκλεκτική συλλογή αυθόρμητων τραγουδιών που αποτελούν το “McCartney III”, μια αυτοπαραγωγή που σηματοδοτεί το άνοιγμα μιας νέας δεκαετίας, στην παράδοση του “McCartney” του 1970 και του “McCartney II” του 1980.

Το φινάλε της τριλογίας αυτής ηχογραφήθηκε φέτος στο στούντιο του Paul's Rude Studio στο Σάσεξ της Αγγλίας με ζωντανά τραγούδια στο στούντιο με τον McCartney να κάνει φωνητικά, να παίζει κιθάρα ή πιάνο, μπάσο, ντραμς και άλλα όργανα που χρησιμοποίησε.

Το McCartney III εκτείνεται σε ένα τεράστιο και οικείο φάσμα τρόπων έκφρασης και διαθέσεων, από αναζήτηση ψυχής μέχρι και χιούμορ κάτι, όλα όσα το ν χαρακτήριζαν και από την επίσης πετυχημένη εποχή των Wings από τις αρχές της δεκαετίας του 70.
Paul McCartney III

Ανάμεσα στα ποιοτικά όργανα που έπαιξε και έχει ιστορική σημασία είναι το διπλού μπάσου του Bill Black του αρχικού τρίο του Elvis Presley, η εμβληματική μπασοβιόλα Hofner του Παύλου καθώς κι ένα mellotron από τα Abbey Road Studios που χρησιμοποιούσαν οι Beatles στις ηχογραφήσεις τους.

Όπως ακριβώς η κυκλοφορία του “McCartney” το 1970 σηματοδότησε την επιστροφή του Paul στα βασικά μετά την μεγαλύτερη διάλυση συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής και το πρωτοποριακό αριστούργημα του 1980 “McCartney II” που γράφτηκε από τις στάχτες των Wings, το “McCartney III” βρίσκει τον Paul μόνο του, γυρίζοντας σε απροσδόκητες περιστάσεις. Πρόκειται για ένα προσωπικό στιγμιότυπο ενός διαχρονικού καλλιτέχνη σε ένα μοναδικό σημείο στην ιστορία.

Paul McCartney returns to legendary Cavern Club for surprise gig

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!