Ο Λεμπέσης στο «Δρόμο του Μεταξιού» με νέα παράσταση

«Ας ξανασυστηθούμε» κάθε Σαββατόβραδο και Κυριακή Μεσημέρι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και κάθε Σαββατόβραδο από τις 9 μ.μ και Κυριακή μεσημέρι από τις 2.30 μ.μ ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα» θα εμφανίζονται στο «Δρόμο του Μεταξιού».

Πρόκειται για ένα στέκι-στολίδι μουσικής και πολιτισμού που βρίσκεται στη Καλλιθέα (Σοφοκλέους 129, τηλ.2109593323).

Να σημειωθεί πως είναι 42η συνεχόμενη χειμερινή σεζόν όπου ο Λεμπέσης «ανεβαίνει» στο πάλκο.

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Ας ξανασυστηθούμε» όπως ακριβώς είναι και ο τίτλος του ολοκαίνουργιου τραγουδιού του -ένα ξεχωριστό μετρημένο Απτάλικο που σε προκαλεί να το χορέψεις- που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από το Ogdoo Music Group.

Ρεμπέτικα, Παραδοσιακά αλλά και δικά του τραγούδια από την σχεδόν 40χρονη παρουσία του στη δισκογραφία θα έχουν την τιμητική τους, με αυθεντικότητα, χωρίς υπερβολές και «φλυαρίες».

Εκτός των άλλων εκείνο που κάνει τη διαφορά στις φετινές εμφανίσεις του Λεμπέση και της «Λαϊκής Στράτας» είναι το γεγονός ότι μερικά χαρακτηριστικά τραγούδια, Απτάλικα, Ζεϊμπέκικα, Καρσιλαμάδες, Συρτά -και όχι μόνο- θα τα χορεύει μία ομάδα πηγαίων παραδοσιακών χορευτών, οι γνωστοί «Μωμόγεροι», με κορυφαίο τον Κώστα Αλεξανδρίδη, στον οποίο και ανήκει ο «Δρόμος του Μεταξιού».

Οι «Μωμόγεροι», με τη σειρά τους, εδώ και 40 χρόνια είναι ντελάληδες του Ελληνικού Πολιτισμού στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Μάλιστα ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο της παράστασης είναι όταν ο Αλεξανδρίδης χορεύει το καινούργιο Απτάλικο του Λεμπέση «Ας ξανασυστηθούμε» μιας και το έχει χορογραφήσει με ιδανικό τρόπο.

«Ας ξανασυστηθούμε» λοιπόν στο «Δρόμο του Μεταξιού».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!