Ο Λεμπέσης «πειράζει» ένα καμηλιέρικο Πειραιώτικο

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Με τα διδάγματα των δασκάλων του: Μοσχονά, Γενίτσαρη, Ευσταθίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κατά την προσφιλή του τακτική ο Γιάννης Λεμπέσης αυτή τη φορά «πειράζει» και επανακυκλοφορεί το παλιό του τραγούδι με τίτλο «Μου την έκανες τη γκέλα».

Ο λόγος στον ίδιο:

«Πολλές φορές σε κάποια από τα παλιά μου τραγούδια αισθάνομαι την ανάγκη να κρατήσω την αύρα και την ορμή της πρώτης ηχογράφησης αλλά να προσθέσω σε αυτήν ένα όργανο που δεν είχα τότε η κάποια άλλη μουσική ιδέα. Το τραγούδι που πείραξα αυτή τη φορά είναι το δεύτερο τραγούδι που έγραψα σαν δημιουργός, το μακρινό 1980, φοιτητής ακόμα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο τίτλος του είναι «Μου την έκανες» τη γκέλα και πρόκειται για ένα καμηλιέρικο σε δρόμο Πειραιώτικο που μου δίδαξαν οι αείμνηστοι δάσκαλοί μου (Οδυσσέας Μοσχονάς, Μιχάλης Γενίτσαρης, Δημήτρης Ευσταθίου) με τους οποίους είχα την ευλογία να συνεργαστώ στο ίδιο πάλκο. Με αυτούς έκανα την «πρακτική» και τα διδάγματά τους για τους μουσικούς δρόμους τα κρατώ ακόμα και σήμερα σαν Ευαγγέλιο.

Παρότι ξεκίνησα τη δισκογραφία το 1986 το τραγούδι μου αυτό το ηχογράφησα το 1992, στον τέταρτο προσωπικό μου δίσκο βινυλίου με τίτλο «Τι να πεις και τι να αφήσεις».

Είναι το τραγούδι με το οποίο ξεκινούσε ο δίσκος .Είναι γνωστό ότι από το 2011 κυκλοφορούν τα καινούργια μου τραγούδια από το Ogdoo music group, η δεοντολογία όμως και η ηθική μου επιβάλλουν τα τραγούδια που «πειράζω»να επανακυκλοφορούν από τις εταιρείες που έκαναν τη πρώτη κυκλοφορία».

Απολαύστε λοιπόν την «πειραγμένη γκέλα» του Γιάννη Λεμπέση

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!