O Keith Richards «σώζει» το Angel Radio

Με μια επιταγή 3.000 λιρών, χωρίς άλλα περιττά και φανφάρες, και δίχως καν να του ζητηθεί, ο θρυλικός κιθαρίστας των Rolling Stones κατάφερε να κρατήσει ζωντανό…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

τον ραδιοφωνικό σταθμό Angel Radio που υπέστη ζημιές από κεραυνό τον Ιούλιο. O σταθμός βρίσκεται στην κομητεία Isle of Wight, το μεγαλύτερο νησί της Αγγλίας, στην Μάγχη , περίπου 2-4 μίλια ανοικτά της νότιας ακτής της επαρχίας του Hampshire .

Το Angel Radio έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Δε μεταδίδει διαφημίσεις, βασίζεται στην εθελοντική συνεισφορά των μουσικών παραγωγών του και παίζει – όπως διατείνονται οι υπεύθυνοί του, την καλύτερη νοσταλγική μουσική. Βγήκε στον αέρα το 1999 μεταδίδοντας τραγούδια που ηχογραφήθηκαν από το 1900 έως και το 1959. Μετά από μια ολάκερη δεκαετία, το 2009, το εύρος των επιλογών αγγίζει κομμάτια που κυκλοφόρησαν μέχρι και το 1969.

Όπως αντιλαμβάνεστε το κόστος της ζημιάς φάνταζε δυσβάσταχτο, καθώς σε συνδυασμό με τα υψηλά ραδιοφωνικά τέλη η πορεία του σταθμού κρινόταν αβέβαιη. Κάποιες συνεισφορές ακροατών δεν κατέστησαν αρκετές για να σώσουν την «παρτίδα» μέχρι που έφτασε σαν μάννα εξ’ ουρανού η επιταγή του επίσης ιδιόρρυθμου και γαλαντόμου όπως αποδεικνύεται 67άχρονου Richards.

Ο διευθυντής του Angel Radio, Bev Webster δήλωσε: «Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν ο ταχυδρόμος μας έφερε την επιταγή με την υπογραφή του. Στην αρχή νομίσαμε πως ήταν φάρσα . Τι γενναιόδωρη και απρόσμενη χειρονομία! Του έγραψα ένα γράμμα για να τον ευχαριστήσω και να του τονίσω πως είναι καλοδεχούμενος αν το επιθυμεί να μας επισκεφτεί στο στούντιο»



ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!